ایستانیوز:انتقال وجه از طریق کارت به کارت یکی از متداولترین روشهای پرداخت در جامعه کنونی است. اما به منظور جلوگیری از فعالیتهای مشکوک مانند پولشویی و سفتهبازی، بانک مرکزی محدودیتهایی را به عنوان سقف کارت به کارت تعیین کرده است. مبلغ قابل انتقال روزانه از طریق کارت به کارت به عواملی مانند نوع بانک، روش انتقال (مانند موبایل، خودپرداز، اینترنت و غیره) و مقررات بانک مرکزی بستگی دارد. این محدودیتها بر اساس روش انجام تراکنش متفاوت هستند؛ به عنوان مثال، سقف انتقال وجه از طریق دستگاه خودپرداز ممکن است با سقف انتقال وجه از طریق اپلیکیشنهای موبایلی تفاوت داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،بر اساس این دستورالعمل، تمامی بانکها و موسسات مالی و اعتباری موظف هستند سقف روزانه انتقال وجه از طریق درگاههای اینترنتی را برای افراد حقیقی به ۱۰۰ میلیون ریال (۱۰ میلیون تومان) محدود کنند. همچنین، برای افراد حقیقی که پرونده مالیاتی ندارند، سقف ماهانه انتقال وجه اینترنتی به یک میلیارد ریال (۱۰۰ میلیون تومان) تعیین شده است.
این محدودیتها شامل همه روشهای انتقال وجه، از جمله کارت به کارت اینترنتی، میشود و به طور یکسان برای تمامی بانکها اعمال خواهد شد.
سقف روزانه انتقال وجه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرمافزارهای پرداخت ۵ میلیون تومان است.
همچنین، سقف خرید روزانه از طریق دستگاههای کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان است و با تمام کارتهای یک فرد تا ۲۰۰ میلیون تومان امکانپذیر است، که کنترل این محدودیتها بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت خواهد بود.
علاوه بر این، سقف تراکنش و انتقال وجه از طریق سامانههای ساتنا و پایا به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. همچنین، در صورت ارائه مستندات، سقف انتقال وجه از طریق ساتنا در شعب بانکی بدون محدودیت خواهد بود.
شایان ذکر است که سقف برداشت وجه نقد از خودپردازها برای هر کارت بانکی همچنان ۲۰۰ هزار تومان باقی مانده است.