ایستانیوز: بازار سهام روز گذشته شاهد کاهش تراز شاخص هموزن با وجود رشد تراز شاخص کل بود. بورس تهران در این روز ها با رشد نمادهای شاخصساز مواجه است.
در روز سهشنبه شاخص کل بورس 2 هزار و 930 واحد رشد کرد و به رقم 2 میلیون و 81 هزار و 21 واحد رسید. اما شاخص کل هموزن 54 واحد پایین آمد و در رقم 674 هزار و 961 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 19 واحد رشد کرد و به رقم 22 هزار و 283 رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز کاهش 40 واحدی داشت و به سطح 117 هزار و 899 واحد رسید.
در پایان معاملات روز سهشنبه، 43 درصد بازار رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 57 درصد از نمادهای بازار افت کرد.
بیشترین افزایش قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکت سیمان فارس (سفارس)، شرکت سیمان مازندران (سمازن) و شرکت سیمان آبیک (سآبیک) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز بانک گردشگری (وگردش)، شرکت فولاد شاهرود (فرود) و شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای دارو (شرکت کارخانجات داروپخش)، ثامان (شرکت سامان گستر اصفهان) و دکوثر (شرکت داروسازی کوثر) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت صنایع مادیران (مادیرا)، شرکت انتخاب الکترونیک آرمان (انتخاب) و شرکت گسترش صنایع روی ایرانیان (فگستر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات سهشنبه، 67 نماد صف خرید داشتند و 236 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 62 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 211 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 21 درصدی به 461 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز رشد کرد اما این رشد فقط در یک ساعت ابتدایی تداوم داشت و در ادامه ریزش کرد. از سوی دیگر اغلب نمادهای بازار قرمزپوش بودند و شاخص هم وزن نیز افت کرد.
شاخص کل بورس تهران با پیشرانی نمادهای شپنا، شستا، شبندر و شتران 2 هزار و 930 واحد معادل 0.14 درصد رشد کرد.
اما دیروز برای هفتمین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد که رقم آن 375 میلیارد تومان بود. نمادهای وتجارت، فولاد، وبملت، فملی، خودرو، بوعلی، شستا، خساپا، وخارزم و ثفارس بیشترین خروج سرمایه بازار را داشتند.
با این همه، به نظر میرسد هم سازمان بورس در دولت انتقالی فعلی سعی در سیگنال دهی مثبت به بازار است و هم نامزدهای انتخابات به مسائل بورس تهران توجه دارند. در اولین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، کاندیدای جبهه اصلاحات در یک رشته توئیت به بورس تهران پرداخت. پزشکیان نوشت: «بورس اوراق بهادار تهران بدترین دوران خود را در ۴ سال گذشته سپری کرده است.» «مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است. دخالت ناروای دولت در کسب و کارها و تحریمهای بینالمللی.» «قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت. برای حمایت از بورس نرخ خوراک صنایع را چند برابر کردند و مصوبه را دو ماه در کشوی معاون اول نگه داشتند تا نورچشمیها فرصت کافی برای خالی کردن پورتفویشان را داشته باشند. اینطور شد که سقوط بزرگ اردیبهشت ۱۴۰۲ شکل گرفت.» «قرار بود از بورس حمایت کنید نه اینکه فرصتهای استفاده از مصوبههای پنهانی را برای نورچشمیها فراهم کنید.»
به نظر میرسد با توجه به نفوذ بازار سرمایه در میان مردم و نیز وضعیت نابسامان بازار در سالهای اخیر شاهد موضع گیری و وعدههای سایر کاندیداها هم باشیم. اما انتقاد از کاندیداها این است که به کلیگویی میپردازند و نه برنامه مشخصی ارائه میکنند و نه تیم اقتصادی خود را معرفی میکنند. کابینه دولت سیزدهم و ابراهیم رئیسی نیز وعدههای زیادی درباره بورس دادند اما در عمل نه تنها مشکلی را حل نکردند بلکه با سیاست گذاری غلط بر مشکلات بازار سرمایه افزودند.