ایستانیوز: ارزش معاملات در سطح پایینی قرار دارد و معامله گران به اقدامات عملی در جهت سیاست گذاری صحیح و بازار محور دولت نیاز دارند. شاخص کل برای رشد نیاز به افزایش ارزش معاملات دارد.
در روز سهشنبه شاخص کل بورس 11 هزار و 716 واحد رشد کرد و به رقم 2 میلیون و 69 هزار و 848 واحد رسید. اما شاخص کل هموزن هزار و 154 واحد بالا آمد و در رقم 681 هزار و 701 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 127 واحد رشد کرد و به رقم 22 هزار و 495 رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز افزایش 774 واحدی داشت و به سطح 120 هزار و 522 واحد رسید.
در پایان معاملات روز سهشنبه، 62 درصد بازار رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 38 درصد از نمادهای بازار افت کرد.
بیشترین افزایش قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکت سرمایه گذاری خوارزمی (وخارزم)، شرکت شیشه همدان (کهمدا) و شرکت زامیاد (خزامیا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت بیمه کوثر (کوثر)، شرکت فولاد شاهرود (فرود) و شرکت ایران خودرو دیزل (خاور) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای غاذر (شرکت کشت و صنعت پیاذر)، واعتبار (شرکت سرمایه گذاری اعتبار ایران) و سدور (شرکت سیمان دورود) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت صنایع مادیران (مادیرا)، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) و شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات سهشنبه، 242 نماد صف خرید داشتند و 136 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 627 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 763 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با ریزش 75 درصدی به 311 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
دیروز شاخص کل بورس تهران پس از 7 روز رشد کرد. اغلب نمادهای بازار سبزپوش بودند و شاخص هم وزن نیز رشد کرد.
شاخص کل بورس تهران با پیشرانی نمادهای فملی، فولاد، شستا، وبملت، وغدیر، نوری و فارس 11 هزار و 716 واحد معادل 0.57 درصد رشد کرد.
اما دیروز برای ششمین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد که رقم آن 65 میلیارد تومان بود. نمادهای بوعلی، خفولا، تاصیکو، شیراز و مادیرا بیشترین خروج سرمایه بازار را داشتند. همچنین ارزش معاملات خرد برای پنجمین روز متوالی در محدوده 2 هزار میلیارد تومانی قرار گرفت که رقم پایینی است.
با این همه، کاهش خروج سرمایه و مازاد تقاضا در بازار نشانه مثبتی برای معامله گران است. دیروز تعداد و ارزش صف خرید بیش از صفهای فروش بود.
بنابراین فاکتورهای عملکردی بازار نشان از بهبود نسبی دارند. تحلیلگران تکنیکی از حمایت در مرز 2 میلیونی صحبت میکنند و معتقدند شاخص کانال 2 میلیونی را از دست نخواهد داد. برخی دیگر نیز معتقدند قیمت سهام اغلب شرکتها به کف رسیده و احتمال ریزش کمتری دارند. دیروز کاهش نرخ سود اوراق خزانه اسلامی نیز در رشد تقاضا در بازار سهام موثر بود.
اما ناظران سیگنالهای مثبت دولتیها را نیز در رشد بازار سهیم میدانند. احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری گفته بود: «نارضایتیهای زیادی اخیرا نسبت به بازار سرمایه وجود داشته است. صبح امروز ستاد هماهنگی اقتصادی برگزار شد و پیشنهادات برای کمک به چشم انداز سودآوری بورس مطرح شد. ۴ تصمیم اتخاذ کردیم که اولین تصمیم کنترل قانونی نرخ سود بانکی است. قرار بر این شد رئیس بانک مرکزی نظارت بیشتری روی این موضوع داشته باشند. سازمان برنامه و بودجه موظف شد که بار مالی معافیتهای مالیاتی را بپذیرد. بنابراین شرکتهای بورسی در سال ۱۴۰۳ معافیت خواهند داشت.» همچنین خاندوزی گفت: «دکتر مخبر دستور دادند که مسئله نرخ خوراک پالایشگاهها که تاثیر زیادی روی سودآوری شرکتها دارد، بررسی شود.» بنابراین میتوان گفت دولتیها قصد داشتند به بازار سیگنال مثبت دهند و بازار نیز این سیگنال را دریافت کرده است اما تداوم رشد بازار به عملیاتی شدن وعدههای دولت بستگی دارد. ارزش معاملات در سطح پایینی قرار دارد و معامله گران به اقدامات عملی در جهت سیاست گذاری صحیح و بازار محور دولت نیاز دارند.