تورم ۱۲ ماهه؛ ۲۷.۷ درصد

ایستانیوز:جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از تغییرات تورمی خوراکیها و آشامیدنیها و دخانیات در آخرین ماه پاییز نشان از تورم دوازده ماهه ۲۷.۷ درصدی این بخش در کل کشور دارد.
۱۳۹۹/۱۰/۸

ایستانیوز:کرونا کماکان اصلی ترین ریسک بر سر راه اقتصاد جهانی در سال آینده خواهد بود.
۱۳۹۹/۱۰/۷
کمیسیون تلفیق لایحه بودجه را بررسی کرد

ایستانیوز:روز سهشنبه در صحن علنی مجلس تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۰ مشخص میشود؛ مجلس در انتقاد به لایحه دولت، بازنگری اساسی در آن را ضروری میدانند.
۱۳۹۹/۱۰/۷

ایستانیوز:یکی از شروط جدی بانکهای بزرگ و به ویژه بانکهای مرکزی دنیا برای همکاری با بانکهای دیگر کشورها این است که اصول و استانداردهای مورد اجماع جهانی در ارتباط با مبارزه با پولشویی و جرایم مالی سازمان یافته و همچنین مبارزه با تامین مالی تروریسم به تصویب کشورها رسیده باشد.
۱۳۹۹/۱۰/۷
بهعنوان بزرگترین اقتصاد جهان

ایستانیوز:برای سالها موضوع اصلی اقتصاد جهانی، جنگ اقتصاد و قدرت نرم میان ایالاتمتحده و چین بوده است. پاندمی کووید ۱۹ و عواقب اقتصادی مربوط به آن قطعاً این رقابت را به نفع چین رقمزده است.
۱۳۹۹/۱۰/۷

ایستانیوز:متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران در آذرماه ۲۶ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد کاهش نشان میدهد.
۱۳۹۹/۱۰/۷
تورم خوراکیها؛ ۲۷.۷ درصد

ایستانیوز:بررسی تغییرات نرخ تورم دهکهای هزینهای در آذرماه نشان میدهد که تورم خوراکیها ۲۷.۷ و تورم غیرخوراکیها ۳۱.۹ درصد بوده؛همچنین تورم خوراکیها برای دهک دهم ۲۵.۳ و برای دهکهای اول و دوم ۲۹.۵ درصد بود.
۱۳۹۹/۱۰/۷
دستکاری نرخ های مالیاتی راهگشا نیست

ایستانیوز:؟ درآمدهای مالیاتی چگونه در ایران رشد می کند و برای تضمین روند رشد آن باید چه کرد؟
۱۳۹۹/۱۰/۶
وضعیت تورم در سال آینده با نرخ دلار در لایحه بودجه دولت چه میشود؟

ایستانیوز:بر اساس نظریه تورم زنجیره عرضه، تورم وارداتی از کانال کالاهای نیمه ساخته سپس کالاهای ساختهشده و نهایی و نهایتاً قیمت خردهفروشی (شاخص قیمت مصرفکننده) تورم را رقم میزند.
۱۳۹۹/۱۰/۶

ایستانیوز:بخش خصوصی و فعالان اقتصادی که از مدتها پیش منتظر تصویب FATF بودند، باور دارند که پیوستن ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم یک گام روبهجلو در شرایطی محسوب میشود که اتحادیه اروپا مدافع ایران در قبال تحریمهاست. فارغ از وابستگی حیات اقتصادی به مسئله FATF، شیوع ویروس کرونا و خرید واکسن خارجی بار دیگر اهمیت تصویب FATF را پررنگ کرد.
۱۳۹۹/۱۰/۶
افزایش نرخ ارز تاثیر دوگانهای بر رشد قیمت کالاها گذاشته است

ایستانیوز:کالاهای اساسی باوجود تخصیص ارز دولتی که منابع کشور را برای آن حراج کردهاند، همچنان پابهپای قیمت ارز بالا میروند. پیش از شروع گرانی تاریخی دلار در دولت دوازدهم، قیمت هر کیلو گوشت قرمز، حدوداً ۳۵ هزار تومان بود. امروز این نرخ تا ۱۳۰ هزار تومان افزایش پیداکرده است.
۱۳۹۹/۱۰/۶
واکسن کرونا می تواند ارزش برخی از ارزهای اقتصادهای نوظهور را تغییر دهد

ایستانیوز:ارزهای امریکای لاتین با شروع همه گیری سقوط کردند و بعد هم تضعیف تدریجی دلار از ماه مارس نتوانست خسارت آنها را جبران کند. در حال حاضر شیلی و مکزیک بعد از تحمیل سخت ترین تعطیلی های سراسری، تعداد بیشتری واکسن نسبت به همتایان خود در بازار های نوظهور به دست آورده اند. این وضعیت به خوش بینی احیای اقتصاد دامن می زند.
۱۳۹۹/۱۰/۶
سازمان برنامه پیش بینی کرد؛

ایستانیوز:سازمان برنامه و بودجه رشد اقتصادی امسال را بر اساس برآوردهای کلان منفی ۵.۳ درصد عنوان و پیش بینی کرده است که این رقم در سال آینده به ۲.۸ درصد برسد.
۱۳۹۹/۱۰/۶
جای کدام هدف کلیدی روی میز سیاستگذار خالی است؟

ایستانیوز:اقتصاد ایران در تعیین مسیر و مقصد خود دچار یک سرگشتگی شده است. اقتصاددانان در میزگردی، راز این سرگردانی را تشریح کردند. مسیر توسعه اقتصادی، در کشورهای پیشرفته بر محور رشد اقتصادی تعریف میشود. این در حالی است که مدتها است بحث رشد اقتصادی از میز سیاستگذاری ایران حذف شده است. اقتصاددانان در تعامل سیاست با اقتصاد سه خط قرمز مهم تعریف میکنند. «تصمیمهای کوتاهمدت نباید روی تورم اثر بگذارد؛ تصمیمهای بلندمدت هم نباید روی رشد اثر بگذارد؛ کیفیت رشد هم با اثر آن روی کاهش فقر، بیکاری و حفظ محیطزیست و منابع طبیعی مشخص میشود.» این در حالی است که نگاه سیاستگذار به رشد اقتصادی به گزارشهای کوتاهمدت و فصلی محدود و جامعه نیز دچار این نوع نگاه شده است. همچنین بخش قابلملاحظهای از رشد اقتصادی امروز حاصل فرآیندی است که از ۴ طریق شکل میگیرد و اقتصاد کشور در این فرآیند نیز غایب بوده است.
۱۳۹۹/۱۰/۶

ایستانیوز:این تورم ۳۰.۵ درصدی فصل پاییز که اعلامشده یک تورم ضمنی است نه تورمی که در کل کالاها وجود دارد. نزدیک به ۳۸۰ تا ۴۰۰ رقم کالا در این باره بررسی میشود. میانگین اینها در نظر گرفته شده و سی پی آی (CPI) که شاخص قیمت مصرفکننده است در پاییز ۳۰.۵ درصد شده است، اما سطح تورم سبد معیشتی بسیار بالاتر از این است. روزی نیست که قیمتی افزایش پیدا نکند. در عرض همین ۹ ماه گذشته بعضی از اقلام ۱۵۰ درصد افزایش قیمت داشته و ما نمیتوانیم این ۳۰.۵ درصد تورم در پاییز را به سبد مصرفی معیشتی تعمیم دهیم. ممکن است این تورم در کل اقلام مصرفی مورد محاسبه که همان ۳۸۰-۴۰۰ قلم کالاست صدق کند، اما نمیتوانیم این را در مورد سبد مصرفی که مردم روزانه با آن سروکار دارند و میدانند چقدر افزایش قیمت دارد تسری دهیم. در این صورت، این تصور برای مردم پیش میآید که این ارقامی که دولت درباره تورم و متغیرهای اقتصادی اعلام میکند بسیار تردیدآمیز است.در صورت تداوم وضعیت فعلی در سه ماهه آخر سال، تورم بیش از ۵۰ درصدی را تجربه خواهیم کرد.
۱۳۹۹/۱۰/۶