آمار رشد اقتصادی قابل اتکا نیست
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، هر چند این آمارها نشان‌دهنده ادامه روند مثبت رشد اقتصادی است اما برخی تحلیلگران بر این باورند که از یکسو آمارهای ارائه شده چندان قابل اتکا نیست و از سوی دیگر رشد اقتصادی کیفیت لازم برای بهبود معیشت مردم را ندارد.
 
حسین راغفر در گفتگو با جهان صنعت در این باره اظهار داشت: آمار‌های رسمی لازم است، یکبار بازبینی شود تا صحت شان معلوم شود.
 
در واقع باید گفت، آمار‌های اعلامی قابل اتکا نیستند و قالبا ریشه در توهم یا خوش خیالی دارند.
 
بهتر است اینطور گفته شود، اقتصادی که رشد مثبت داشته است، باید برای مردم ملموس باشد و بر اساس شواهد و شاخص‌ها تایید شوند.
 
دولت در حالی از رشد مثبت اقتصادی در شش ماهه اول خبر می‌دهد که چنین تاییدیه‌هایی در حال حاضر وجود ندارد.
 
تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه گفت: آن چیزی که عیان است و هیچ کس نمی‌تواند انکار کند، این است که رشد اقتصادی یعنی اشتغال بیشتر، گرانی کمتر و در نهایت بهتر شدن کیفیت زندگی مردم .
 
متاسفانه جامعه اثر این‌ها را نمی‌بیند و مردم همچنان روز به روز بیشتر با تنگنای معیشتی مواجه می‌شوند و واقعیت هم چیزی جز این نیست که هیچ امیدی هم به بهبودی وضعیت ندارند.
 
حالا نمی‌دانم، چطور ادعای رشد را دارند و چرا نمی‌دانند، مردم ادعای شان را جدی نمی‌گیرند!
آمار رشد اقتصادی قابل اتکا نیست
 
او افزود: تاکید من این است که آمار رشد اقتصادی در شش ماهه اول نه تنها خیلی قابل اتکا نیست، بلکه تلاشی مذموم برای گمراهی افکارعمومی است.
 
آقایان باید بدانند، مردم در شرایطی نیستند که آمار‌های واهی و وعده و وعید‌های بی سرانجام را قبول کنند.
 
پس بهتر است در رفتارشان تجدیدنظر کنند و بدانند لایه‌های مختلف جامعه به شرایط موجود آگاه هستند.
 
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا تصریح کرد: این توضیح هم لازم است که اگر «رشد»‌ی هم حاصل شود، باید پایدار باشد. چون مردم با رشد‌های یک درصد و ۲ درصد خیلی نتایج ملموسی نمی‌بینند.
 
در واقع رشدی، رشد است که بلند مدت باشد تا قابلیت اثرگزاری بر مناسبات اقتصادی را داشته باشد و مردم بدانند، قرار است کیفیت زندگی شان بهتر شود.
 
مهمی که متاسفانه در سال‌های گذشته اتفاق نیفتاده است و مردم در این چند سال گرانی بالای چندصد درصدی را به کرات متحمل شده اند.
 
راغفر در پایان گفت: این روز‌ها مردم فشار زیادی را متحل می‌شوند و برای تامین حداقل‌های زندگی هم دشواری‌های زیادی دارند.
 
به همین دلیل باید به دولتی‌ها و سایر مسئولان توصیه کرد، به جای آمارسازی و پرداختن به موضوع‌هایی که برای اکثر مردم فاقد ارزش هستند، همهِ هم و غم شان را به کار بگیرند تا حتی القمدور از آلام موجود بکاهند.
 
البته دولتی که سال سومش را پشت سر می‌گذارد، ظاهرا درک صحیحی از وضعیت موجود ندارد که متاسفانه گفت، سخت است منتظر شکوفایی اقتصادی باشیم.