بانک های ولخرج
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، نسبت درآمد تسهیلات بانک به هزینه سپرده‌ها یکی از معیارهای نرخ سودآوری بانک است.
 
این نسبت نشان می‌دهد که بانک چه مقدار سود درآمدی خود را از تسهیلات و وام‌هایی که به مشتریان خود ارائه می‌دهد، به دست می‌آورد را صرف هزینه‌های سپرده‌گذاری می‌کند.
 
این نسبت به عنوان یک شاخص مالی برای ارزیابی عملکرد مالی بانک استفاده می‌شود که آمارها نشان می‌دهد در برخی بانک‌ها وضعیت وخیمی دارد.
 
زیان بانک‌ها از محل درآمد تسهیلات و هزینه سپرده‌ها بیشتر تاثیر را در عملکرد مالی بانک‌ها و صنعت بانکداری دارد.
 
اگر نسبت درآمد تسهیلات به هزینه سپرده‌ها کم باشد، بانک ممکن است به دنبال جذب سپرده‌های بیشتر با سود بالاتر باشد که بتواند سود سپرده‌گذاران را پرداخت کند و همین امر بر تشدید این زیان می‌افزاید.
بار سنگین سود سپرده بر دوش بانک‌ها
 
در میان ۱۴ بانک‌ مورد بررسی قرار داده شده، بانک پارسیان و دی در وضعیت زیان‌دهی قرار دارند، به بیان دیگر این دو بانک بیش از آنچه که از ناحیه سود وام‌های اعطایی درآمد کسب می‌کنند را صرف پرداخت سود به سپرده‌گذاران می‌کنند.
 
زیان‌دهی بانک‌ها از جمله مواردی است که باعث افزایش پایه پولی و چاپ پول می‌شود، عدم تناسب میان درآمد و هزینه‌های بانک از محل تسهیلات و سپرده‌ها از کانال‌های زیان‌دهی بانک‌ها است.
 
وضعیت بانک دی طی نیمه نخست امسال، حدود هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات، درآمد کسب کرده در حالی که ۲.۵ برابر آن یعنی ۲.۵ هزار میلیارد تومان را صرف پرداخت هزینه سود سپرده‌ها کرده، به بیان دیگر این بانک با کسری ۱.۵ همتی طی نیمه نخست امسال مواجه شده است.
 
در میان بانک‌های مورد بررسی، بانک پارسیان وخیم‌ترین وضعیت را دارد که طی دوره مورد اشاره با کسری ۶.۶ همتی مواجه شده است.
 
این بانک طی نیمه نخست سال جاری حدود ۸.۸ همت درآمد از محل وام‌های پرداختی داشته اما بیش از ۱۵.۵ همت را صرف پرداخت هزینه بابت سود سپرده‌ها کرده است. طی دوره مورد اشاره رشد مانده سپرده‌های بانک پارسیان بیش از رشد تسهیلات آن بوده است.
منبع: ecoiran