افزایش سرمایه بیمه تعاون از محل تجدید ارزیابی دارایی ها
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،یونس مظلومی در پاسخ به سوال خبرنگار نقدینه درباره میزان حمایت سهامداران عمده از شرکت بیمه تعاون و این که چند درصد از پورتفوی این شرکت مربوط به پوشش های بیمه ای این سهامداران است، افزود: خوشبختانه بیمه تعاون سهامداران خوب و منسجمی دارد که از تیم مدیریتی شرکت حمایت می کنند و بخشی از پورتفوی شرکت نیز مربوط به این آنها است ولی بخش عمده ای نیست و بیمه تعاون به حق بیمه سهامداران عمده خود وابسته نیست.
 
وی با بیان این نکته که البته کار بدی نیست که سهامداران عمده پوشش های بیمه ای خود را به شرکتی که در آن سهامدار هستند بسپارند، گفت: نسبت پوشش های بیمه ای سهامداران عمده به کل پورتفوی شرکت بیمه تعاون پایین تر از سه درصد است.
 
مظلومی در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه بیمه تعاون برای دریافت مجوز اتکایی، ادامه داد: قرار بود با افزایش سرمایه شرکت از 150 میلیارد تومان به 500 میلیارد تومان این مجوز به شرکت اعطا شود که پس از عملیاتی شدن این افزایش سرمایه، سرمایه مورد نیاز شرکت های بیمه برای دریافت مجوز اتکایی از 500 میلیارد تومان به 800 میلیارد تومان افزایش یافت و ما هم اکنون در صدد افزایش سرمایه شرکت به 800 میلیارد تومان هستیم که البته به سال جاری نخواهد رسید.
 
وی با تاکید بر این نکته که برای این افزایش سرمایه، تجدید ارزیابی دارایی های شرکت در حال انجام است، یادآور شد: گزارش اولیه این ارزیابی آماده شده است که بیمه تعاون به کانون کارشناسان اعتراض کرده است زیرا برآورد شرکت بیش از ارزیابی انجام شده بوده است.
 
مدیرعامل بیمه تعاون اضافه کرد: پیشنهاد ما افزایش سرمایه شرکت از 500 میلیارد تومان به یکهزار میلیارد تومان است که اگر پوشش دهد کل آن از محل تجدید ارزیابی دارایی ها خواهد بود.
 
وی درباره ریسک جغرافیایی شرکت های بیمه نیز گفت: بیمه کردن یک استان به ویژه زمانی که اتکایی مناسبی گرفته نشود بسیار خطرناک است ولی مدیران بیمه تعاون در این زمینه توجیه هستند و حواسشان جمع است که ریسک های آنها در یک استان بیش از حد نشود به همین دلیل با بروز حوادث، دچار مشکل نخواهیم شد.
 
وی درباره پیش بینی بیمه تعاون برای سال آینده با اشاره به رشد 36 درصدی صنعت بیمه، تاکید کرد: بیمه تعاون اگر 50 تا 60 درصد رشد داشته باشد جایگاه خود را ارتقا خواهد داد ولی ما معتقدیم که رشدهای جهشی و چندبرابری، رشدهای بیمارگونه است بنابراین منتظر آمار 12 ماهه و رشد امسال هستیم تا پیش بینی سال آینده را انجام دهیم.
 
به گفته مظلومی، پیش بینی باید به گونه ای باشد که دستیابی به آن سخت باشد ولی آن قدر هم نباید آرمانی باشد که کلا دست نیافتنی باشد.
 
مدیرعامل بیمه تعاون اعلام کرد که پیش بینی حق بیمه تولیدی شرکت برای سال جاری 1800 میلیارد تومان بوده که تاکنون حدود 1600 میلیارد تومان آن پوشش داده شده است.
 
وی با بیان این نکته که بیمه تعاون در سال جاری تقریبا 10 برابر پورتفوی سال 95 حق بیمه تولید کرده است، گفت: سودآوری شرکت هم از حدود 20 میلیارد ریال در سال 95 به 467 بیش از 467 میلیارد ریال در سال 1400 افزایش یافته است.
 
مظلومی سهم درصد بیمه تعاون را در سال 95 معادل 0.3 درصد، در سال گذشته 0.9 درصد و در سال جاری حدود 1.1 درصد عنوان کرد و ادامه داد: با وجود ورود چندین شرکت به صنعت بیمه و سخت شدن گرفتن سهم از بازار، شرکت با حفظ سودآوری سهم از بازار خود را نیز افزایش داده است.
 
وی تصریح کرد: هم اکنون رقابت بسیار شدید و شرکت ها بسیار زیاد شده اند و گرفتن سهم از بازار و متقاعد کردن بیمه گزاران به خرید بیمه نامه از شرکت های بیمه جوان بسیار سخت شده است.
 
مدیرعامل بیمه تعاون ضریب خسارت این شرکت را 55 درصد و یکی از پایین ترین ضریب خسارت ها در صنعت بیمه کشور خواند و اظهار داشت: شکستن رکورد فروش شرکت و عبور از 1500 میلیارد تومان و رشد 870 درصدی ظرف 6 سال، افزایش سهم بیمه های زندگی از 5 درصد در سال 95 به 17 درصد در سال 1401، کسب رتبه BBB بلندمدت در دو سال متوالی و کسب رتبه یک توانگری مالی در چهار سال متوالی از جمله دستاوردهای بیمه تعاون است و این شرکت تنها شرکت ایرانی است که دارای رتبه اعتباری است.
 
وی استراتژی بیمه تعاون را استراتژی تنوع عنوان کرد و افزود: سعی کرده ایم که سبد خود را مشابه میانگین صنعت بیمه کنیم و تلاش نکرده ایم که در یک رشته از میانگین صنعت فاصله بگیریم به عبارت دیگر هم تنوع در محصول و هم تنوع در کانال های توزیع را در دستور کار قرار داده ایم.