کدام صنایع می‌توانند پیشرو بازار باشند؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، فرزاد میدانی کارشناس بازار سرمایه به بررسی دلایل رکود بورس و شرایط صنایع مختلف پرداخت و به بورسان گفت: نبود نقدینگی در بازار و عدم تمایل فعالان به خرید در شرایط کنونی منجر به رکود در معاملات شده است و این موضوع از سمت عدم وجود اعتماد سهامداران به بازار و سیاستگذاران اقتصادی ناشی شده است.
 
وی ادامه داد: بازار سرمایه از نبود خریدار و ریسک‌های سیستماتیک و همچنین قیمت‌گذاری دستوری، عدم شفافیت قانون‌گذاری برای نرخ‌ها و تعرفه‌های صنایع مختلف، کمبود بودجه دولت و مهمتر از همه وجود تحریم‌ها رنج می‌برد.
 
به گفته میدانی، وجود بی‌اعتمادی و ابهامات است که تصمیم‌گیری‌ها را برای سرمایه‌گذاران بسیار سخت کرده است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که حذف هرگونه افزایش در نرخ گاز و سقف آن برای سال ۱۴۰۲ تا چه اندازه بر روی صنعت پتروشیمی تاثیرگذار است، اظهار کرد: تا زمانی که بودجه بیرون نیامده و عدد و ارقام واقعی دست فعالان بازار نرسیده است، روی اخبار نمی‌توان اتکا کرد.
 
به اعتقاد این کارشناس بازار؛ مهمترین فاکتوری که این روزها بازار را دچار چالش کرده، نبود نقدینگی و نبود رغبت سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار سرمایه است. در حال حاضر P/E‌ها مناسب است اما اینکه چه اتفاقی قرار است برای شرکت‌ها بیفتد با ابهام مواجه است.
 
این کارشناس بر این باور است که برگشت اعتماد به بورس دقیقا از همان‌جایی شروع خواهد شد که ۲ سال گذشته منجر به بی‌اعتمادی شد.
 
میدانی در مورد صنایع اعتقاد دارد که صنعت پالایشی، غذایی و خودرویی می‌تواند برای سرمایه‌گذاری مناسب باشد و اهمیت لیدری گروه خودرویی در شروع روند صعودی بورس تهران بسیار بالا است.
 
وی تاکید کرد: تا مادامی که نرخ‌ها در صنعت پالایشگاهی دستخوش تغییر نشود، این صنعت با پیشرفت‌های مالی خوب به عنوان یکی از صنایع برتر می‌تواند صورت‌های مالی جذاب داشته باشد.