امسال بازارهای نوظهور با بحران بدهی مواجه می شوند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)به نقل از بیزنس، فشارهای حادتر تراز پرداخت‌ها و کسری‌های مالی بزرگتر اکنون مشکلاتی را برای کشورهای بدهکار که بیشتر انرژی و غذای خود را وارد می‌کنند، تشدید کرده است.
 
سریلانکا به تازگی دچار نکول شده است و در فهرستی قرار گرفته که قبلا شامل لبنان، سورینام، ونزوئلا و زامبیا بود. روسیه و اوکراین نیز هر دو در حال تزلزل هستند و نگرانی این است که تعداد آنها در سطح جهانی به زودی افزایش می‌یابد.
 
جی چی مورگان اعلام کرد: نزدیک به نیمی از (۵۲) کشورها در ارزیابی ما به عنوان حامل ریسک بازپرداخت بالا طبقه‌بندی شده است و هشت مورد در معرض خطر تخلیه ذخایر تا پایان سال ۲۰۲۳ قرار دارند که نشان دهنده خطرات بالای پیش پرداخت است و شامل سریلانکا، مالدیو، باهاما، بلیز، سنگال، رواندا، گرانادا و اتیوپی می‌شوند.
 
جهش در نرخ‌های بهره جهانی در پاسخ به تورم فزاینده به این معنی است که بسیاری از کشورها با واقعیت افزایش هزینه‌های استقراض روبرو هستند.
 
صندوق بین‌المللی پول نیز گفته است که نزدیک به ۶۰ درصد از کشورهای کم درآمد یا در معرض مشکلات بدهی قرار دارند یا در معرض خطر بالایی هستند.
 
این هفته تحلیلگران در شرکت سرمایه‌گذاری تلیمر (Tellimer) تاکید کردند که چگونه ۲۷ کشور بازارهای نوظهور رکورددار بازدهی اوراق قرضه یورو بالای ۱۰ درصد هستند.
 
این سودها نشان دهنده چیزی است که یک دولت باید برای وام گرفتن در بازارهای سرمایه بین‌المللی بپردازد و هر چیزی بالاتر از ۱۰ درصد به طور کلی به عنوان نشانه‌ای از مشکل تلقی می‌شود.
 
جی پی مورگان گفت که علاوه بر هشت کشوری که به عنوان در معرض خطر نکول فوری قرار دارند، اقتصادهای بزرگتری مانند مصر، غنا و پاکستان نیز از دیدگاه مالی و بدهی در کوتاه‌مدت بسیار آسیب‌پذیر هستند.