سامان دهی یارانه و حذف ارز ترجیحی اولویت دولت باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،بیست و ششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران صبح امروز به صورت حضوری و آنلاین و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد. در ابتدای جلسه مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران گفت:« بهترین خبری که این روزها وجود دارد این است که تزریق واکسن به مقدار زیادی سرعت گرفته و آمارهای نشان می دهد که هم آمار مبتلایان به شدت کاهش پیدا کرده و هم جانباختگان و ای کاش این تصمیم و برنامه ریزی خیلی زودتر انجام می شد و با بداندیشی و بدمفهمی مسئولان سابق شاهد این تعداد جانباختگان نبودیم اما خوشبختانه این روزها با سرعت بالای واکسیناسیون وضعیت خوب شده است. اکثر مناطق کشور از وضعیت قرمز خارج و نارنجی شده اند و امیدواریم هرچه سریعتر این روند ادامه پیدا کند و از شرکرونا هرچه زودتر نجات پیدا کنیم.»
 
او در ادامه به بیان شاخص های اقتصادی پرداخت و گفت:« سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد گزارشی را منتشر کرده است که نشان می دهد رشد تولیدات صنعتی که به دلیل شیوع کرونا در سال 2019 کاهش یافته بود در فصل اول سال جاری میلادی (2021) 12درصد و در فصل دوم 18.2 درصد افزایش پیدا کرده است. در ایران هم خوشبختانه تولیدات صنعتی در فصل اول و دوم به ترتیب 8.4 درصد و 6.1 درصد رشد داشته است؛ امیدواریم همان طور که در تولیدات صنعتی این رشد را شاهد هستیم در بقیه بخش های اقتصادی کشور از جمله خدمات هم شاهد چنین رشدی باشیم. همچنین گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار که به تازگی منتشر شده بیانگر آن است که رشد اقتصادی در فصل اول امسال 6.2 تا 7.4 درصد بوده و اگر این روند ادامه داشته باشد امیدواریم که شرایط اقتصادی بهتر شود.»
 
او در ادامه به آمارهای رشد نقدینگی و پایه پولی هم پرداخت و گفت:« اما کماکان آمار رشد نقدینگی رو به صعود است و در مرداد ماه به 3 هزارو921هزار میلیارد تومان رسید که رقم بسیار بالایی بوده و رشد سریع داشته و علت اصلی آن هم کسری بودجه است. طبق آخرین گزارش ها درآمدها و هزینه های کشور به هیچ وجهه با هم همخوانی ندارند و شاید کمتر از 50 درصد درآمدهای کشور در5 ماه گذشته حاصل شده و دولت مجبور شده عمدتا از تنخواه گردان بانک مکزی استفاده کند و همین موضوع باعث افزایش پایه پولی و دامن زدن به تورم شده است. مهم ترین بحثی که مسئولان دولت باید به آن توجه کنند همین بحث کنترل و جلوگیری از رشد تورم است که اگر در ماه های آینده به همین روال ادامه پیدا کند وضعیت بسیار بدی وجود خواهد داشت و نگرانی این است که در همه قیمت ها شاهد افزایش باشیم.»
 
مسعود خوانساری در بخش دیگری از صحبت هایش به موضوع یارانه انرژی در کشور پرداخت و گفت: « آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه اعلام کرده اند که 63 میلیارد دلار در سال یارانه انرژی پرداخت می شود. از سوی دیگر آژانس بین المللی انرژی هم در گزارشی عنوان کرده است که از سال 2010 تا 2020 در ایران 986 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت شده که به صورت میانگین می شود سالانه بیش از 98 میلیارد دلار که از رقم آقای میرکاظمی بیشتر است. اما اگر همین رقم 63 میلیارد دلار را هم در نظر بگیریم در واقع میانگین سهم هر ایرانی از یارانه انرژی 19 میلیون تومان در سال خواهد بود. اگر ما بتوانیم درصدی از این پول را به صورت هدفمند به اقشار آسیب پذیر بدهیم حتما اقتصاد به حرکت در می آید. در حال حاضر بیشترین سود را از یارانه انرژی دهک های بالا می برند برای مثال از یارانه بنزین دهک های پایین 1.6 درصد استفاده می کنند درحالی که دهک های بالایی 21.8 درصد بهره می برند، یعنی دهک های بالا 20 برابر دهک های پایین از یارانه استفاده می کنند و در اکثر یارانه های دیگر هم همین روال وجود دارد و متاسفانه این روش سالیان سال است که ادامه دارد. اثراتی که این شرایط می گذارد دامن زدن به اختلافات طبقاتی است که روز به روز بیشتر می شود و آثار مثبتی در رفاه مردم نخواهد داشت و از طرف دیگر باعث می شود با کنترلی که روی قیمت ها صورت می گیرد شاهد آزادسازی قیمت ها نباشیم و به دنبال آن قاچاق کالا و محصولات تولیدی کشور افزایش پیدا کند.»
 
رئیس اتاق تهران همچنین در ادامه صحبت هایش به دو اولویت اقتصادی پرداخت و گفت:« اگر قرار است اقتصاد سامان دهی شود باید به موضوع هدفمندی یارانه ها و یکنواخت کردن ارز توجه شود. متاسفانه ما هنوز شاهد پرداخت ارز ترجیحی 4200 تومانی هستیم که در بودجه هم مصوب شده است. امیدواریم هرچه زودتر بحث هدفمندکردن یارانه ها و حذف ارز چند نرخی انشالله در دستور کار دولت قرار بگیرد.»
 
خوانساری همچنین مهم ترین خواسته از دولت را کنترل تورم عنوان کرد و گفت:« امیدواریم مسئولان اقتصادی دولت و معاون اول رئیس جمهور اولین هدفشان در روزهای آتی کنترل تورم و جلوگیری از افزایش آن باشد.»