آیا بورس ارز در راه است؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،بازارها از سکه گرفته تا دلار و خودرو روزهای بی ثباتی را پشت سر می گذارند و همزمان قیمت هر دلار آمریکا درسامانه نیما، بازار آزاد و نرخ اعلامی صرافی ملی به یکدیگر نزدیک شده اند.
 
در روزهای گذشته همزمان با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، قیمت‌ها در سامانه نیما هم در حال افزایش است؛ به‌طوری که فاصله قیمت بازار آزاد و سامانه نیما به حداقل ممکن رسیده است. برخی از کارشناسان معتقدند نزدیکی قیمت سامانه نیما به بازار می تواند به دلیل تمایل دولت برای آغاز به‌کار بورس ارز یا بازار متشکل ارزی باشد. مدت هاست دولت در تلاش است بورس ارز را راه اندازی کند و حتی سال گذشته اعلام شد که این بورس از تیرماه راه اندازی می شود که عملا اتفاقی رخ نداد. هر زمان که بازار دلار با شیب صعودی شدید رو به رو می شود عملا دولت به دنبال راه اندازی بورس ارز می رود ولی بعد از مدتی به دلیل فراهم نبودن شرایط زیربنایی آن این تصمیم رنگ اجرایی به خود نمی گیرد.
 
مسئولان بانک مرکزی معتقدند از آن جایی که معاملات در بازار متشکل ارزی واقعی هستند و هیجانات کاذب نمی‌تواند در نرخ‌ها تأثیرگذار شود، در نتیجه قیمت‌ها به ثبات می‌رسد. یکی از موضوعات مهم در راستای تشکیل بازار متشکل ارزی ارائه ارز صادر کنندگان در این بازار است. صادر کنندگان که تا پیش از این باید ارز صادراتی خود را به قیمت نیمایی عرضه می کردند حالا می توانند آن را به بازار بورس ارز برده و آن جا به فروش برسانند.
 
علاوه بر این کارشناسان معتقدند بازار متشکل ارزی می تواند جلوی رانت و شکل گیری حباب را در بازار ارز بگیرد و به افزایش شفافیت کمک کند زیرا معاملات این بازار ارزی قابل‌ردیابی است و شفافیت آن بسیار بالاست و عملا خرید و فروش در این بازار از سوی صرافان بازار جلوی شکل گیری قیمت های کاذب در کوچه و پس کوچه ها را خواهد گرفت.
 
پیش از این دبیر کل کانون صرافان گفته بود:« با تشکیل بازار متشکل، معاملات ارزی، قیمت‌گذاری و فعالیت شفاف و واقعی مشابه بازار سرمایه خواهد شد.» همچنین در مصوبه شورای پول و اعتبار درباره تشکیل بورس ارز آمده است:« بازار متشکل معاملات ارزی باهدف ساماندهی و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارا، تشکیل می‌شود تا ارزها در آن به‌صورت نقد مطابق مقررات این مصوبه و سایر مقررات مرتبط با آن در بستر الکترونیک معامله شوند.»