نماینده ایران در اوپک درگذشت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،حسین کاظم پور اردبیلی نماینده ایران در اوپک و دیپلمات باسابقه و وزیر اسبق بازرگانی که چندی پیش به دلیل خونریزی مغزی در بیمارستانی در تهران به کما رفت در 68 سالگی درگذشت. او متولد 22 مهر 1331 در تهران بود. او دوران ابتدایی و متوسطه تا دریافت دیپلم را در تهران گذراند و در سال ۱۳۴۹ برای تحصیلات دانشگاهی وارد مدرسه عالی بازرگانی شد و در سال ۱۳۵۳ مدرک کارشناسی بازرگانی را از مدرسه عالی بازرگانی (دانشگاه علامه طباطبایی فعلی) دریافت کرد. کاظم پور اردبیلی پس از چندی، برای ادامه تحصیل به ایالات‌متحده آمریکا رفت و در سال ۱۳۵۷ تحصیلات خود را در رشته مدیریت بازرگانی (ام‌بی‌ای) در مقطع کارشناسی ارشد، به پایان رساند. او در مدت اقامت در ایالات‌متحده آمریکا، با انجمن‌های اسلامی دانشجویان خارج از کشور، همکاری داشت و اندکی پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، به ایران بازگشت. حسین کاظم‌پور اردبیلی از نجات‌یافتگان بمب‌گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی در تاریخ ۷ تیر ۱۳۶۰ بود.
 
او در فاصله سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ در کابینه محمدعلی رجایی، وزیر بازرگانی بود، از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ در جایگاه معاونت اقتصادی وزیر امور خارجه فعالیت می‌کرد و از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ نیز معاونت امور بین‌الملل وزیر نفت و عضویت هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران را بر عهده داشت. کاظم پور اردبیلی در فاصله سال‌های ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۴ سفیر ایران در ژاپن بود و از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۷ نیز نمایندگی ایران در سازمان اوپک را بر عهده داشت. کاظم‌پور اردبیلی از سال ۱۳۹۲ تاکنون نیز در جایگاه نماینده ایران در اوپک فعالیت می‌کرد. او در جایگاه نماینده ایران در هیئت عامل اوپک  در تمام طول خدمتش اقدامات درخشانی را رقم زد که :« تلاش‌هایی برای تشکیل IEF و شکل‌دهی به کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۰۱» مهم‌ترین آن‌ها بود.   
 
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در پیامی درگذشت کاظم پور اردبیلی را تسلیت گفت:« درگذشت برادر بزرگوار، دوست صادق و همکار عزیزم، حسین کاظم پور اردبیلی دیپلمات برجسته و کم‌نظیر کشورمان ضایعه بزرگی برای جامعه دیپلماسی است. این شهید زنده هفت‌تیر، در تمامی چهار دهه گذشته از وزارت تا سفارت و از معاونت وزیر تا عضویت هیئت عامل اوپک همواره مدافعی تیزهوش و باصلابت برای منافع ملی و مشاوری امین و دقیق و صریح برای مسئولین جمهوری اسلامی ایران بود.»