افزایش حق بیمه شخص ثالث تا ۲۵ درصد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) غلامرضا سلیمانی امیری در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به مبلغ دیه افرادی که براساس تصادف فوت می‌شوند دیه آن‌ها در ماه‌های عادی ۳۳۰ میلیون تومان و در ماه‌های حرام ۴۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که بر این اساس نرخ حق بیمه شخص ثالث در سال اینده را مشخص کردیم و به شرکت‌های بیمه‌ای اعلام شده است.
 وی تصریح کرد:با توجه به اینکه حدود ۲۲ درصد مبلغ دیه نسبت به امسال اضافه شده است به همین دلیل سعی کردیم در سال ۹۹ حدود سه درصد حق بیمه افزایش یابد و هیچ سودی در نظر نمی‌گیریم و این سه درصد برای هزینه اداری و حوادث است.
وی گفت: میانگین حق بیمه سال گذشته حدود ۶۵۰ هزار تومان بوده است و اکثر صاحبان خودرو باتوجه به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تخلف نداشتند و تخفیف شامل حال آن‌ها شد به همین دلیل حدود ۲۵ درصد افزایش حق بیمه با توجه به افزایش دیه خواهیم داشت.
 وی اضافه کرد وزارت بهداشت ۱۰ درصد عوارض بیمه شخص ثالث را دریافت می‌کند، و ما حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در روز‌های اخیر به وزارت بهداشت پرداخت کردیم تا به بیمارستان‌ها برای مقابله با کرونا کمک کند.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: صنعت بیمه در این روز‌ها حدود هفت نفر شهید خدمت داشته، ولی تمام شرکت‌های بیمه‌ای و نمایندگی‌های آن‌ها فعال بودند و حتی کمک‌های زیادی برای مهار ویروس کرونا انجام دادند.
سلیمانی افزود: حدود ۸۵ میلیارد ریال کمک تجیهزات پزشکی به بیمارستان‌های مختلف در شهر‌های گوناگون داشتیم و حدود ۳۰ هزار بسته تجهیزات مانند ماسک و انواع مواد ضد عفونی کننده و دستکش در اختیار مردم گذاشتیم.
وی افزود:شرکت بیمه دی ۱۰ هزار بسته تجهیزات پزشکی وبهداشتی دراختیار خانواده شهدا وجانبازان قراردهد.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت:برای اسناد پزشکی بیمه شدگان که باید به شرکت‌های بیمه‌ای ارسال شود فرصت ۲ ماهه در نظر گرفتیم وبه شرکت‌های بیمه‌ای دستور دادیم خسارت علی الحساب به این افراد پرداخت کنند.
وی در ادامه افزود:حتی به شرکت‌های بیمه‌ای دستور دادیم به بیماران ویروس کرونا نیز خسارت پرداخت کنند که این حرکت کمک به بیمارستان‌ها ومردم ومسولیت اجتماعی شرکت‌های بیمه برای جلوگیری از شیوع ویروس کروناست.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت:شرکت‌های بیمه‌ای در ایام تعطیل نوروز فعال هستند وشیفت کشیک دارند ودر صورتی که نیاز به پرداخت خسارت باشد انجام خواهند داد.
وی درباره شرکت بیمه توسعه نیز گفت:با پیگیری؛ به ۷ هزار خانواده طلب کار از شرکت بیمه توسعه در روز‌های اخیر با همکاری شرکت بیمه ایران وبیمه مرکزی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان پرداخت کردیم.
سلیمانی افزود:۳۰ میلیارد تومان نیز امروز پرداخت می‌کنیم که براین اساس دیگر شرکت بیمه توسعه بدهی به هموطنان نخواهد داشت.
 
 ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو از بخشودگی جریمه بیمه برخوردار شدند
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: مالکان ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در بهمن ماه با مراجعه به شرکت‌های بیمه از بخشودگی جریمه بیمه برخوردار شدند.
 غلامرضا سلیمانی در ادامه نشست خبری افزود بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه از بهمن تا فروردین برای موتورسیکلت‌ها و ماشین آلات کشاورزی نیز در نظر گرفته شده است که تاکنون فقط ۳۵۰ هزار موتور سیکلت برای بیمه مراجعه کردند.
وی درباره بیمه موتورسیکلت‌های گفت: انتظار داشتیم از تعداد بیشتری از صاحبان موتورسیکلت‌ها برای بیمه کردن موتورسیکلت خود مراجعه کنند که چنین نشد به همین دلیل با همکاری نیروی انتظامی طرح ساماندهی وضعیت موتورسیکلت‌ها درسال ۹۹ در نظر گرفته شده است.
سلیمانی امیری افزود: این طرحی فرهنگی، تشویقی و تنبهی است، چون هنوز ۹ میلیون موتورسیکلت فاقد پوشش بیمه‌ای نیز وجود دارد که خود معضلی برای کشور است به همین جهت باید این مشکل را در یک طرح بزرگ حل کنیم.
 وی ادامه داد: صاحبان موتورسیکلت‌ها تا پایان فروردین فرصت دارند تا از بخشودگی جریمه بیمه بهره‌مند شوند.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه بهترین روش برای بیمه از طریق آنلاین است گفت: اکثر شرکت‌های بیمه نرم افزار بیمه آنلاین را نصب کردند، اما آن دسته از بیمه گذارانی که موفق نشدند از طریق بیمه آنلاین خودروی خود بیمه و مبلغ آن را پرداخت کنند تا ۱۵ اردیبهشت فرصت دارند و طبق مقررات همه شرکت‌های بیمه‌ای موظفند در این مدت خودروی آن‌ها را بیمه شده تلقی کنند و در صورتی که حادثه‌ای اتفاق بیافتد شرکت‌های بیمه مسئول پرداخت خسارت هستند.
 سلیمانی امیری افزود: بیمه گذاران می‌توانند وارد سایت بیمه شوند و بیمه نامه بخرند، برای شرکت‌های بیمه‌ای از ۱۳ آذر نرم افزار آنلاین صدور بیمه نامه رونمایی شده است.
وی ادامه داد: شرکت بیمه ایران که ۵۱ درصد بازار بیمه شخص ثالث را در اختیار دارد اعلام کرد که از طریق برخط در همه شعب سراسر کشور بیمه نامه صادر می‌شود.
وی درباره کمک استارتاپ‌ها برای صدور بیمه نامه نیز گفت: استارتاپ‌ها درگاه‌هایی هستند که مردم می‌توانند از آن طریق وارد شرکت‌های بیمه‌ای شوند و بیمه نامه آن‌ها صادر شود.