آغاز جنگ قیمتی نفت میان روسیه و عربستان
به گزارش پایگاه اطاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،قیمت نفت بیشترین سقوط را از سال 1991 تجربه کرد، آن‌هم با جنگ قیمتی که عربستان سعودی به راه انداخته است. قیمت نفت به‌شدت کاهش‌یافته است، سی‌ان‌ان در گزارشی قیمت نفت با شروع هفته را بررسی کرده است.
 
طبق این گزارش، قیمت نفت در اواخر روز یکشنبه دچار یک فروپاشی تاریخی شد، بعدازاینکه عربستان سعودی بازار را شوکه کرد و یک جنگ قیمتی علیه روسیه به راه انداخت.
 
قیمت نفت امریکا هم در همین راستا 27 درصد سقوط کرد و به کمترین قیمت چهارساله یعنی 30 دلار در هر بشکه رسید. بازرگانان عربستان سعودی برای اشباع شدن بازار باقیمت نفت خام و پس گرفتن سهم بازار هستند.
 
نفت خام اخیراً با 22 درصد کاهش به 32 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام برنت، معیار جهانی قیمت نفت هم با کاهش 22 درصدی به 35 دلار در هر بشکه رسید. به گفته موسسه Refinitiv هر دو گروه بدترین روزهای خود را از سال 1991 پشت سر می‌گذارند. این آشفتگی که امروز بر بازار نفت حاکم است، درنتیجه برهم خوردن اتحاد نفتی جمعه بین اوپک و روسیه رخ داده است.
 
 روسیه از ادامه همکاری با اوپک برای نجات بازار نفتی و کاهش تولید به دلیل کاهش تقاضای ناشی از شیوع ویروس کرونا، امتناع کرد. شکست جلسه وین صنعت نفت را شوکه کرد که باعث شد روز جمعه قیمت‌ها تا 10 درصد کاهش یابد.
 
قیمت نفت قبلاً در بازار خرسی قرار داشت چراکه ویروس کرونا باعث شده بود تقاضا به‌شدت کاهش یابد. اما عربستان اوضاع را بعد از آخر هفته تشدید کرد. این پادشاهی قیمت فروش رسمی ماه آوریل را 6 تا 8 دلار در هر بشکه کاهش داد که این اقدام به گفته تحلیلگران تلاش برای به دست آوردن سهم بازار و افزایش فشار بر روسیه بوده است.
 
تحلیلگران می‌گویند این حرکت عربستان این سیگنال را به بازار می‌دهد که عربستان برای سهم بازار می‌جنگد و سعودی‌ها آستین خود را برای جنگ قیمت‌ها بالا زده‌اند.
 
طبق آمار Refinitiv که به سال 2000 برمی‌گردد، این بزرگ‌ترین افت درصدی یک‌روزه برای قیمت نفت امریکا در این قرن و در سپتامبر 2001 بوده است، زمانی که قیمت‌ها 15 درصد سقوط کردند.
 
تحلیلگران می‌گویند امتناع روسیه از کاهش تولید نفت، ضربه‌ای به تولیدکنندگان نفت شیل ایالات‌متحده است، چراکه بسیاری از آنها برای زنده ماندن به قیمت بالاتر نفت نیاز دارند. تحلیلگران می‌گویند هدف واقعی روسیه از این کار، تولیدکنندگان نفت شیل امریکا بوده است، چراکه تنها با کاهش قیمت، تولید نفت شیل کاهش می‌یابد. البته چنین حمله‌ای ممکن است محکوم‌به شکست باشد، مگر اینکه قیمت‌ها برای مدت طولانی پایین بماند.
 
سقوط نفتی 2014-2016 باعث شد که ده‌ها شرکت نفتی و گازی با ورشکستگی مواجه شوند و صدها هزار نفر از کارشان اخراج شوند. بااین‌حال، صنعت شیل ایالات‌متحده از آن دوره قوی‌تر شده است، همان‌طور که حالا امریکا را به تولیدکننده برتر نفت در جهان تبدیل کرده است.