تحریم های ایران، قیمت نفت کاهش یافت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،پیش‌بینی تقاضای نفت جهان ممکن است کمتر از میزان سال‌های قبل باشد، اما محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک به سی‌ان‌بی‌سی گفته است که رشد تقاضا هنوز قوی است و با روند صعودی در طول سال 2020 به دلیل فروکش کردن تنش تجاری می‌تواند رونق بیشتری داشته باشد.
 
به گفته او، پتانسیل رشد در بخش تقاضا، بقیه سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. البته بارکیندو همچنین امیدوار است برخی از چالش‌های که در عرصه تجارت بین‌المللی با آن مواجه هستیم، برطرف شود.
 
نفت سال 2019 را با 35 درصد افزایش به پایان رساند، اما قیمت‌ها پایین‌تر از حد قبلی خود باقی‌مانده است. بخشی از این ماجرا به دلیل افزایش تولید نفت شیل ایالات‌متحده بوده که بارکیندو معتقد است متغیر اصلی در تصمیمات اوپک بوده است.
 
در دسامبر امسال، اوپک پلاس، 14 کشور عضو و متحدانش موافقت کردند که برای سه ماه اول سال 2020 تولید نفت را 500 هزار بشکه دیگر در روز کاهش دهند. این کاهش تولید درمجموع به 1.7 میلیون بشکه در روز رسیده که از توافق کاهش 1.2 میلیون بشکه در روز در دسامبر 2018 بیشتر است.
 
به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، عربستان سعودی، بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت اوپک اعلام کرده داوطلبانه 400 هزار بشکه در روز علاوه بر میزان توافق کاهش خواهد داد که به‌طور مؤثر کل کاهش تولید این کارتل را به 2.1 میلیون بشکه در روز می‌رساند.
 
به گفته بارکیندو، وضعیت قیمت‌ها به دو طرف عرضه و تقاضا وابسته است. ما می‌توانیم طرف عرضه را کنترل کنیم، اما طرف تقاضا هم باید رشد کند.
 
 
 
*تنش‌های خاورمیانه
 
قیمت نفت در ماه ژانویه به دلیل تنش‌های میان ایالات‌متحده و ایران کمی افزایش یافت. اما این افزایش به حالت قبلی بازگشت.
 
به گفته بارکیندو مهم‌ترین مسئله این ست که اطمینان از ایمنی زیرساخت‌های نفتی در منطقه وجود داشته باشد و اعضای کارتل متعهد به کاهش تولید باشند.
 
او گفت: ما در سپتامبر سال گذشته شاهد بدترین اختلال در تاریخ بودیم. حمله به تاسیسات نفتی عربستان صورت گرفت که باعث شد تولید 5.7 میلیون بشکه برای مدتی از دست برود. اما عربستان این موضوع را در کمتر از دو هفته حل کرد. در پی این حملات، ابتدا قیمت نفت 15 درصد افزایش یافت اما درنهایت قیمت‌ها کم شد و دوباره به سطح قبل از حمله برگشت.
 
داستان مشابهی در ابتدای ژانویه رخ داد. بعد از دو حمله توسط امریکا و ایران، نفت خام وست تگزاس به بالاترین سطح خود از ماه آوریل سال گذشته رسید. در همین حال، قیمت نفت برنت، معیار جهانی قیمت نفت جهان 71.75 دلار را نشان داد.
 
بعدازاین جریانات، امریکا تحریم‌های بیشتری علیه ایران وضع کرد که متعاقباً قیمت نفت را در هفته منتهی به 10 ژانویه بیش از 4 درصد کاهش داد. این کاهش بدترین میزان قیمت برای نفت برنت و تگزاس به ترتیب از ماه ژوئیه و اکتبر بوده است.