امریکا تمام تعرفه‌های کالاهای چین را لغو می‌کند؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،وزیر امور خارجه چین گفته درخواست کشورش این است که ایالات‌متحده تمام محدودیت‌های غیرمنطقی را حذف کند. سی‌ان‌بی‌سی گزارشی دراین‌باره منتشر کرده است.
 
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز سه‌شنبه در نیویورک گفت درحالی‌که کشورش قصد ندارد امریکا را به‌عنوان رهبر جهان کنار بگذارد، اما پکن انتظار دارد امریکا همه محدودیت‌های غیرمنطقی را از بین ببرد.
 
وانگ در شامی که به همت کمیته ملی روابط ایالات‌متحده و چین و شورای تجارت این دو کشور برگزارشده بود گفت: روابط امروز دو کشور بار دیگر به یک جاده متقاطع رسیده است.
 
او گفت: درحالی‌که چین اقتصادش را به روی ایالات‌متحده و سایر جهان باز می‌کند، انتظار دارد که امریکا هم همین کار را در حق چین انجام دهد و همه محدودیت‌های غیرمنطقی را حذف کند. تلاش‌ها و دستاوردهای اصلاحات چین و گشایش اقتصاد کشور در چند دهه گذشته به‌طور گسترده‌ای شناخته‌شده است. نباید این اقدامات چین را نادیده گرفت یا انکار کرد.
 
اظهارات وانگ در حالی مطرح می‌شود که دو اقتصاد بزرگ جهان درگیر تشدید تنش‌هایی تجاری متمرکز بر شکایات ایالات‌متحده در مورد کسری تجاری امریکا و چین و عدم دسترسی مساوی به بازارهای محلی است.
 
*شرکت‌های خارجی در چین
 
شرکت‌های خارجی مدعی هستند که برای کار در چین مجبور هستند فناوری و دانش کلیدی شرکتشان را در دسترس چینی‌ها قرار دهند. به‌طور مثال شرکت‌های Mastercard و Visa سال‌ها برای ورود به بازار چین تلاش می‌کردند، درحالی‌که شرکت UnionPay تحت کنترل دولت چین در سطح جهان گسترش‌یافته است. در مواردی دیگر مانند جستجوی گوگل در چین مسدود است.
 
در دو سال گذشته، دولت چین برای افزایش دسترسی خارجی به صنایعی مانند کارگزاری‌های بورس اوراق بهادار، یک قانون جدید سرمایه‌گذاری برای بهبود حمایت از مالکیت معنوی تصویب کرد. این قانون انتقال فناوری اجباری را محدود می‌کرد.
 
بااین حال نظرسنجی اتاق بازرگانی امریکا در شانگهای نشان می‌دهد که دسترسی بیشتر به بازار داخلی برای هرگونه توافق تجاری در صدر لیست آرزوهای پاسخ‌دهندگان قرار دارد.
 
دور بعدی مذاکرات تجاری در سطح بالا دو کشور در اوایل ماه اکتبر در واشنگتن برگزار خواهد شد. وانگ امیدوار است این مذاکرات نتایج مثبتی به بار خواهد آورد.
 
به گفته وانگ، اصطکاک تجاری میان چین و ایالات‌متحده در سال گذشته، ضررهایی را به هردو کشور وارد کرده است، ضررهایی که نباید اتفاق می‌افتاد.
 
علاوه بر اعمال تعرفه‌های میلیارد دلاری روی کالاهای چینی، ایالات‌متحده امسال غول ارتباطی چین، هواوی را هم در لیست سیاه قراردادها قرار داد و به‌طور مؤثر مانع خرید این شرکت از تأمین‌کنندگان آمریکایی شد.
 
پکن هم در مقابل تهدید کرد که لیست اشخاص غیرقابل‌اعتماد را منتشر و تعرفه‌های خاص خود را روی محصولات ایالات‌متحده اعمال خواهد کرد.