عوامل بنیادین و جریان نقدینگی، دو عامل اثرگذار بر بورس
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،معاون اجرایی تامین سرمایه سپهر ضمن بیان مطلب بالا به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بازده شاخص کل عمدتا ناشی از عوامل بنیادین است؛ هر چند ورود نقدینگی و سرمایه گذاران جدید و فشار تقاضا در این شاخص نیز اثرگذار بوده، اما از آنجا که شرکت ­های بزرگ کمتر از این عامل اثر گرفته اند، لذا این اثر تعدیل شده است.
 
این کارشناس بازارسرمایه افزود: در مقابل، این فشار نقدینگی در سهام شرکت های کوچکتر که برخی از آن ها تغییرات بنیادین قابل ملاحظه ای نداشته اند، سبب رشد شده است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که انتشار عملکردهای شش ماهه شرکت ها و همچنین تسویه اعتباری کارگزاری ها چه تاثیری بر شاخص دارد، گفت: بعد از انتشار صورت های مالی سه ماهه اول شرکت ها و آمار تولید و فروش دو ماه ابتدایی تابستان، انتظار گزارش های قابل قبول برای عملکرد شش ماهه دور از ذهن نیست.
 
معاون اجرایی تامین سرمایه سپهر اضافه کرد: بنابراین در نگاهی واقع بینانه، اگر گزارش های شش ماهه محرکی برای ادامه بازار نباشند، مانع رشد هم نخواهند بود؛ به نظرم باید از سهامی نگران بود که تا همین جا هم بدون تکیه بر عوامل بنیادین و آثار مالی شرکت ها رشد کرده اند.
 
به گزارش سنا ،این کارشناس بازار سرمایه در ارزیابی از وضعیت صنایع اظهار کرد: صنایع بزرگ و استراتژیک کشور از ابتدای امسال با وجود شرایط سخت اقتصادی، تولید و فروش خوبی را تجربه کرده اند که آثار آن ها در گزارش های منتشر شده مشهود است.
 
سید خسروشاهی در بررسی شرایط کنونی اقتصادی و تحریمی، بیان کرد: امروز کشور در عرصه سیاست سخت ترین شرایط تحریمی را تجربه می کند و شرکت ها با توجه به شرایط موجود در حال فعالیت هستند، براین اساس، تحریم اثری بیشتر از آنچه امروز دارد، نخواهد داشت. شرکت هایی که در مدت اخیر صادرات خود را ادامه داده اند، بیش از این دچار مشکل نخواهند شد.
 
وی ادامه داد: قیمت های جهانی نیز در محدوده ای قرار گرفته اند که برای پایین آمدن آنها مقاومت وجود دارد، البته برای حرکت به سمت بالا نیز نیازمند محرک قابل توجهی هستند. با این حال رشد قیمت در برخی از کالاها مانند فلزات اساسی و محصولات پتروشیمی، هر چند به صورت ملایم، می تواند پتانسیلی برای ثبات سودآوری شرکت ها باشد.