خوب و بد حذف صفر از پول
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در مجموع کشورهایی که دارای تورم بالایی هستند، برای تسهیل مبادلات پولی و کاهش هزینه‌های چاپ اقدام به این کار کرده‌اند؛ هرچند که برخی از آنها موفق نبوده‌اند. در واقع حذف صفر از پول ملی تاثیری در شاخص‌های اقتصادی کشور ندارد و به‌طور عمده جنبه روانی دارد. با وجود این به اعتقاد کارشناسان حذف صفر آخرین حلقه پروژه اصلاح و تقویت پول ملی محسوب می‌شود. به معنای دیگر، در صورتی که کشورها همزمان سیاست‌های ضدتورمی و اصلاح سیاست‌های پولی را انجام دهند، این اقدام می‌تواند آثار مثبتی به همراه داشته باشد.
البته حذف صفر از پول ملی در کاهش هزینه‌ها نیز تاثیر مثبتی دارد. بر این اساس نقل و انتقال آسان‌تر پول و کاستن از مخاطرات آن در حجم کلان، سادگی در مبادلات و نگهداری ساده‌تر حساب‌ها، ترازنامه‌ها، صرفه‌جویی در هزینه‌های چاپ اسکناس، صرفه‌جویی در وقت نیروهای انسانی و هزینه‌های معاملاتی در مسائل مالی کشور، اثرات مثبت روانی در جامعه (افزایش اعتماد مردم) مهم‌ترین این مزایا هستند.
البته این کار هزینه‌هایی نیز به دنبال دارد. در صورتی که صفرها حذف شود، باید تمام اسکناس و مسکوکاتی که هم‌اکنون در جریان است، در یک دوره زمانی مشخص جمع‌آوری و امحا شود. طبق اعلام بانک مرکزی در پایان سال۹۷ میزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به عدد ۵۷هزار و ۷۵۰میلیارد تومان رسیده بوده که امحا و چاپ دوباره آن هزینه بالایی دارد.