ضرورت تطبیق سیستم معاملاتی بازار بر اساس پول جدید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،مصطفی امید قائمی با اشاره به بحث اصلاح پول ملی و حذف ۴ صفر و تاثیر این امربر بازار سرمایه گفت:هر چند وقوع این اتفاق از نظر بنیادی تاثیری بر بازار سرمایه ندارد، اما ممکن است از نظر روانی تاثیراتی را هم بر صورت های مالی شرکت ها و هم بر رویه داد و ستد بگذارد.
 
وی درباره منفی یا مثبت بودن این اصلاح با تشریح رویه کاری بورس های بین المللی خاطرنشان کرد: عموما سیستم معاملاتی بورس ها در دنیا بر اساس آستانه رقابت خاصی تعریف شده است. به این صورت که رقابت روی سهام شرکت ها به یک میزان نیست و بر اساس قیمت سهم آن شرکت ها متفاوت است.
 
این مدیر با سابقه بورسی ادامه داد: به عنوان مثال شرکتی که سهم آن در بازار سرمایه ۴ هزار تومان است، روی آن یک ریال یک ریال رقابت نمی شود. مثلا رقابت آن ۲۰ تومان ۲۰ تومان است. یا سهمی که ۱۰۰ تومان است می تواند رقابت آن در بازه ریال به ریال باشد. به این ترتیب سهم های گران قیمت و ارزان قیمت با روش های متفاوتی خرید و فروش می شوند و رقابت همه در بازه یکسان نیست.
 
مصطفی امید قائمی با تاکید بر این که شرایط فوق در سیستم معاملاتی بورس ما نیز وجود دارد افزود: شاید تاکنون ضرورت تغییر سیستم معاملاتی و تبدیل آن مطرح نبود، اما چنانچه اصلاح پول ملی با حذف چهار صفر صورت گیرد باید این مهم نیز با نگاه جدی پیگیری شود.
 
وی ادامه داد: با حذف ۴ صفر پول ملی، سیستم رقابتی دیگر نمی توان روی سهم ها به شکل فعلی رقابت کرد و حداکثر آن یک صدم است. البته باید دید تا چند رقم اعشار می توان قیمت را تعریف کرد که به نظر من حداکثر تا ۲ رقم خواهد بود.
 
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری اهداف اضافه کرد: درباره تاثیر این تغییر بر رونق بازار سرمایه تصریح کرد: حذف صفر از پول ملی تا حدی می تواند به رونق بازار سرمایه بیانجامد، اما این رونق تنها بر اثر جو روانی است. به این دلیل که هیچ تاثیر بنیادی بر سهام و داد و ستد بورس ندارد. البته در صورت اجرایی شدن این اصلاح بر پول ملی بازار سرمایه نیز باید هر چه سریعتر نسبت به تغییر سیستم معاملاتی خود و تطبیق آن با پول جدید ملی اقدام کند.