پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت، سیاست‌گذار پولی را تقویت می‌کند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،کوروش پرویزیان، رئیس کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی و مدیرعامل بانک درباره طرح مجلس درباره توسعه پیمان‌های پولی و پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت گفت: الآن کشورهای مختلف دنیا به دلایل گوناگونی مانند حفظ تجارت خارجی‌شان، حفظ قدرت رقابتشان و تحکیم مناسبات بین الدولی رویکردهای مختلفی بخصوص در حوزه پولی انتخاب کرده‌اند.
 
پرویزیان افزود: بحث یک‌جانبه گرایی آمریکایی‌ها و تسلط دلار مسئله مهمی برای همه کشورهاست و الآن قدرت‌های جدید و کشورهای نوظهور به دنبال آن هستند که مناسبات اقتصادی و پولی خود را به گونه‌ای برقرار کنند که سیستم دلار اثر منفی روی مناسباتشان نگذارد. حتی کشورهایی مثل قزاقستان به دنبال آن هستند که به گونه‌ای دلار را از معاملات نقدی خود کنار بگذارند.
 
رئیس کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اظهار داشت: ایران که به نحو اولی به این ابزار نیاز دارد و برقراری پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه با ایجاد سیستمی برای تسویه بین طرفین شبیه آن چیزی که قبلاً در سیستم مبادله تسویه آسیایی بود. الآن بالاخره ایران با ترکیه، با روسیه و حتی با چین و با کشورهای نظیر این بتواند پیمان‌هایی داشته باشد و بتواند تسویه مبادلات تجاری خودش را با ارز موردقبول طرفین انجام دهد حتی با واحدهای معادل ارزی.
 
وی با اشاره به اینکه بحث قطع سوئیفت و کمک سوئیفت به آمریکا برای تشدید تحریم‌ها موضوعی یک‌جانبه و غیرقانونی بوده است که این‌ها انجام داده‌اند، افزود: طبیعی است که ما ابزارهای جایگزینی را چه در سطح ملی و چه بین کشورهای مختلف دنبال کنیم تا نوعی از ارتباطات بانکی بتواند برقرار شود.
 
پرویزیان در پایان به فارس گفت: طرح مجلس درباره توسعه پیمان‌های پولی و پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت می‌تواند گام مثبتی باشد که سیاست‌گذار پولی را تقویت کند که ابزارها و روش‌های جدید را بیش از گذشته بتواند استفاده کند.