دغدغه پولشویی در مبادلات دیجیتال هم چنان باقی است
هرچند بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال هم نسل آن در دنیا در اندازه محدود کار می کند، اما هم چنان ابهامات مربوط به استفاده از این ارزها باقی است. اصلی ترین دغدغه درباره ارزهای رمزنگاری شده مربوط به قانون پولشویی، تعرفه ها و مواد آن است. انتقال بیش از 10 هزار دلار به کشورهای مختلف از طریق اشخاص مجاز نیست و ردیابی منشا پول در سراسر جهان از مهم ترین اصول مقابله با پولشویی است. آیا پولی که صرف خرید بیت کوین و دیگر ارزهای رمزنگاری شده می شود، در جایی ثبت می شود؟ ما درارزهای دیجیتال با اعداد سروکار داریم که حرکت دارایی در آن قابل ردگیری نیست. بنابراین با توجه به پولشویی که در ایالات متحده آمریکا، اروپا و ایران مورد نظر است و درباره آن قوانینی وجود دارد ترویج مبادلات بیت کوین نقض غرض است.
 
بانک مرکزی ایران هم بر مبنای دغدغه مربوط به پولشویی مبادلات توسط صرافی ها با ارز دیجیتال را تایید نمی کند.  صرافی هایی که به طور مستقیم با بانک مرکزی کار می کنند، ارز دیجیتال مبادله نمی کنند. مجوز دیگر صرافی ها هم دلیلی بر انجام کار غیرقانونی از سوی آن ها نیست و نباید تا زمان روشن شدن تکلیف ارز های دیجیتال این نوع ارزها را مبادله کنند.
 
به نظر می رسد بانک مرکزی در یک ماه اخیر به دلیل گرفتاری در نقل و انتقال پول چشم خود را به روی واقعیت ارزهای مجازی بسته است. انجام مبادله با ارزهای مجازی مغایر قوانین اف ای تی اف است و اگر این قوانین را تایید کرده و به آن متعهد شویم، نباید در کشورمان مبادله ارزهای دیجیتال را به رسمیت بشناسیم. بانک مرکزی در قالب اعلامیه ای نقل وانتقال دجیتیال را تایید نمی کند اما هنوز نحوه برخورد با صرافی ها و دیگر مراکزی که مبادرت به مبادله بیت کوین و دیگر ارزها می کنند، مشخص نیست.