نابرابری در جهان عمیق تر شده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،موسسه بین المللی غیرانتفاعی آکسفام روز دوشنبه گزارشی درباره شکاف بین مردم ثروتمند و فقیر در جهان ارائه کرده است. این موسسه از دولت ها به دلیل تعمیق این شکاف به وسیله ارائه خدمات عمومی به شرکت های تحت مالیات و ثروتمند انتقاد می کند. بررسی های آکسفام نشان می دهد که 26 فرد ثروتمند در جهان ثروتی معادل فقیرترین نیمه جهان را به خود اختصاص داده اند.
 
بررسی های این موسسه غیرانتفاعی نشان می دهد که ثروت میلیاردرها در سال 2018 در هر روز 2.5 میلیارد دلار افزایش یافته است یعنی 12 درصد در یک سال. این درحالی است که دارایی فقیرترین نیمه جهان 11 درصد کاهش یافته است یعنی 3.8 میلیارد نفر از فقیر ترین مردم جهان هر روز 500 میلیون دلار از دارایی خود را از دست می دهند.
 
آکسفام در ادامه این گزارش از دولت ها خواسته نرخ مالیات برای بخش های ثروتمند اقتصاد را به منظور کاهش شکاف دارایی در جهان افزایش دهند. درحالیکه در هر دو روز در دنیا یک میلیاردر به جمع میلیاردرها اضافه می شود، آکسفام ادعا کرده که نرخ مالیات برای این اشخاص به پایین ترین سطح ممکن طی دهه های گذشته رسیده است.
 
براساس گزارش آکسفام، با افزایش نیم درصدی مالیات بر ثروت یک درصد از جمعیت ثروتمند جهان پول کافی برای آموزش 262 میلیون نفر و فراهم کردن خدمات سلامت و نجات 3.3 میلیون زندگی در جهان فراهم می شود. آکسفام می گوید این مالیات در کشورهای توسعه یافته حذف شده یا کاهش یافته و در کشورهای در حال توسعه به سختی اجرا و  دریافت می شود. نرخ مالیات شرکت ها در سال 1970، 62 درصد بوده که در سال 2013 به 38 درص رسیده است و میانگین نرخ در کشورهای فقیر 28 درصد است.
 
آکسفام می گوید در بعضی از کشورها از جمله برزیل 10 درصد از فقیرترین ها بیش از 10 درصد از ثروتمندها مالیات بر درآمد پرداخت کرده اند.
 
آکسفام مدعی است که روزانه 10 هزار نفر در سراسر جان به دلیل عدم توان مالی در دریافت خدمات سلامت می میرند. کودکان زیر پنج سال در کشورهای در حال توسعه و در خانواده های فقیر دو برابر دیگران در معرض خطر مرگ قرار دارند.