تراز تجاری امسال ۵ میلیارد دلار مثبت می‌شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، سیدکمال سیدعلی امروز در نشست خبری با اشاره به آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران به عنوان یک سپر دفاعی می‌تواند مجموعه صادرکنندگان را در این جنگ اقتصادی یاری کند. 
 
وی افزود: موضوعات مربوط به نفت عمده مسائلی بود که از طریق آمریکا قرار بود، به عنوان تحریم علیه ایران اعمال شود که خوشبختانه عقب‌نشینی آمریکا در خصوص فروش نفت ایران به کشورهای مختلف این نوید را می‌دهد که ما می‌توانیم صادرات نفت را داشته باشیم. 
 
سیدعلی با اشاره به اینکه کشورهای مختلف خریدار محصولات پتروشیمی، خشکبار و... هستند، بیان داشت: ما می‌توانیم کمک کنیم تا کلیه وجوه صادرکنندگان در موعد مقرر پرداخت شود و اگر پرداخت نشود ما به عنوان صندوق ضمانت صادرات، وظیفه پوشش ریسک این پرداخت‌ها را انجام خواهیم داد. 
 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران بیان داشت:‌ بنابراین هر چقدر که تحریم‌ها بیشتر شود، وظیفه صندوق صادرات ایران به لحاظ پوشش ریسک صادرکنندگان افزایش می‌یابد.
 
وی با بیان اینکه دو بال تأمین مالی و پوشش ریسک در مسیر صادرات حائز اهمیت است، گفت: صندوق ضمانت صادرات در دنیا وظیفه دارند تا تأمین مالی و پوشش ریسک را برای صادرکنندگان فراهم کنند.
 
وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود تراز تجاری کشور تا پایان سال ۴ تا ۵ میلیارد دلار مثبت شود، گفت: نرخ ارز شرایطی را فراهم کرده تا واردات کمتر و صادرات بیشتر شود، البته مشکلاتی افزایش قیمت ارز در جامعه ایجاد کرده که امیدواریم با سیاست‌های اتخاذی از سوی دولت این مسائل حل شود. 
 
سیدعلی بیان داشت:‌ جنگ اقتصادی نیازمند ابزار است و یکی از ابزارها برای مقابله با این جنگ اقتصادی، عملکرد صندوق ضمانت صادرات است. 
 
وی اظهار داشت: در زمینه‌های مختلف ما کارمزد را به نحو خوبی توسط دولت کاهش داده‌ایم به طوری که کارمزد صادرات کالا به عراق و افغانستان یک درصد شده است و در مجموع بین ۳۵ تا ۴۵ درصد کارمزدها را کاهش داده‌ایم. 
 
وی بیان داشت:‌ همچنین میانگین حق بیمه ۶۷ صدم درصد است.
 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران بیان داشت:‌ حجم کلی پوشش‌های ایرانی و ضمانتی صندوق در سال ۱۳۹۶ به رقم یک هزار و ۷۶۲ میلیون دلار رسید که رشد ۱۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۵ را نشان می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود، پوشش سال ۹۷ براساس عملکرد شش ماهه به رقم ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برسد. 
 
وی بیان داشت: حجم عملکرد پوشش‌های بیمه‌ای و ضمانت صندوق در شش ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۶، ۷۷ درصد رشد داشته است. 
 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اظهار داشت:‌ حجم عملکرد پوششی در بخش بیمه‌نامه‌های اعتباری صادراتی کوتاه‌مدت با رکورد ۳۷۰ میلیون دلار رشد ۹۳ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۵ دارد. 
 
وی همچنین با بیان اینکه عقد قرارداد اتکایی با کنسرسیومی از معتبرترین شرکت‌های بیمه اتکایی جهان به رهبری مونیخ ری، برای اولین بار در طول فعالیت صندوق در بیست سال گذشته یکی از دستاوردهای منحصر بفرد سال 96 به شمار می‌رود، بیان داشت: قرارداد اتکایی مشارکت با بزرگترین اتکایی گر جهان، به منزله مهر تایید بر فرآیندهای اعتبار سنجی صندوق و پذیرش خودکار درصدی از ریسک‌های صندوق توسط شرکت‌های مذکور است. 
 
سید علی افزود: رشد 60 درصدی ارزش بیمه‌های اعتبار صادراتی کوتاه مدت جهت ایمن سازی صادرات و رشد 20 درصدی ارزش بیمه‌های خدمات فنی و مهندسی و سرمایه‌گذاری جهت مقابله با ریسک‌های سیاسی و تجاری ناشی از تحریم‌ها از جمله برنامه‌های این صندوق برای افزایش ضریب پوشش صادرات در سال 97 است. 
 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران بیان داشت: توسعه همکاری استراتژیک با صندوق‌های ضمانت صادرات دنیا در جهت جایگزینی خدمات بانکی مورد نیاز صادرکنندگان در شرایط تحریم، و تسهیل سیاست پوششی صندوق در قبال کشورهای همسایه و هدف صادراتی کشور از جمله نقش‌آفرینی‌‌های بین‌المللی صندوق در کمک به مقابله با تحریم و تنظیم دیپلماسی اقتصادی است.
 
* پیمان‌سپاری ارزی رویه‌ای معمول در سراسر جهان است
 
وی در ادامه در خصوص پیمان‌سپاری ارزی و اعتراضات صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات گفت: این امر رویه‌ای معمول در بیشتر کشورهای جهان است.
 
سیدعلی با بیان اینکه صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات را با نرخ نیمایی به کشور بازگردانند، بیان داشت: وقتی با مشکلات سیاسی و مشکلات اقتصادی در کشور روبرو هستیم همه خصوصا صادرکنندگان و واردکنندگان باید ملی فکر کنیم.
 
وی درخواست صادرکنندگان به عراق برای معافیت از پیمان سپاری ارزی را به حق دانست و گفت: از آنجا که صادرات به این کشور با پول محلی انجام می‌شود بنابراین باید برای این صادرکنندگان فکری کرد. 
 
سیدعلی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته 32 میلیارد دلار فایناس دریافت شده است، بیان داشت: حتی در شرایط تحریم اقساط آن پرداخت شده است بنابراین انتظار می‌رود  از آنجا که از نظر بدهی مشکلی نداریم، درجه پوشش بیمه‌ای ریسک کشورمان کاهش یابد.
 
وی با اشاره به وجود صنایع بزرگ در کشور گفت: ما حتی با وجود مشکل در صادرات نفت، توان اداره کشور را داریم. 
 
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران،  همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه با توجه به قانون منع بکارگیری بازنشستگان چه کسی جایگزین وی خواهد شد، گفت: با توجه به قانون باید این کار انجام شود، از گزینه جایگزین اطلاع ندارم اما امیدوارم فردی که انتخاب می‌شود بتواند رشدهایی را که در زمینه‌های مختلف در این صندوق بدست آورده‌ایم را ادامه دهد.