تغییر شتاب‌زده سود بانکی شرایط را بدتر می‌کند
 سود بانکی از مسائل کلیدی و پایه‌ای نظام بانکی است. تصمیم‌گیری در مورد سود بانکی تابع وضعیت یک برهه خاص از زمان نیست بلکه باید یک‌روند زمانی را در نظر گرفت و پس‌ازآن در مورد سود بانکی تصمیم گرفت. بررسی روند سود بانکی در سال گذشته نشان می‌دهد که بازار پول تا دو ماه پس از نیمه سال به سمت متعادل شدن نرخ حرکت می‌کرد اما دولت تصمیم گرفت نرخ سود سپرده را 5 درصد افزایش دهد.  این تصمیم درنهایت به تلاطم در بازار پول و شبکه بانکی انجامید و البته ثابت کرد که  سود بانکی یک موضوع چندبعدی و فرایندی است و نمی‌توان با در نظر گرفتن شرایط اقتصاد در یک مقطع زمانی خاص تغییری در آن ایجاد کرد. بررسی مداوم و دقیق سود بانکی و مراقبت دائمی از آن باید در دستور کار قرار بگیرد. هشدار بزرگ وضعیت سود بانکی در سال‌های اخیر به ما این است که باید با آینده‌نگری و البته نگاه به گذشته دراین‌باره تصمیم گرفت.
 
دولت باید دستوری عمل کردن  در ارتباط با سود بانکی را کنار بگذارد و اقتضائات بازار دراین‌باره را در نظر بگیرد. رشد نقدینگی، ترازنامه بانک‌ها، اصلاح ساختار نظام بانکی، وضعیت محیط کسب‌وکار، منافع سپرده‌گذاران و منافع صاحبان کسب‌وکار نکات مهمی است که در تصمیم‌گیری درباره سود بانکی باید به آن توجه کرد.
 
ملاحظات مربوط به رشد نقدینگی از اهمیت به سزایی برخوردار است و تحولات بازار ارز که تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر نقدینگی بر جای گذاشته، محیط کسب‌وکار را تغییر داده است. با توجه به این تحولات تقاضا برای نقدینگی در واحدهای تولیدی به‌شدت افزایش‌یافته است. اگر تولیدکننده‌ای پیش‌ازاین با میزان مشخصی سرمایه در گردش می‌توانست نیازهای بنگاهش را تأمین کند و محصولش را هم تولید کند، اکنون به 2 تا 2.5 برابر سرمایه نیاز دارد. بنابراین باید از اجرای هر نوع تصمیم شتاب‌زده در مورد نرخ سود اجتناب کرد. بالا بردن بی‌مهابای نرخ سود بانکی در وضعیت فعلی اثر مثبتی ندارد و بانک مرکزی باید نظر فعالان بخش خصوصی در اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون را پیش از اجرای هر تصمیمی جویا شود.