تداوم رشد پایدار چین درسال ۲۰۱۸
به گزاش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،صندوق بین المللی پول، 6 نمودار از وضعیت اقتصادی چین منتشر کرده است. طبق این گزارش، اقتصاد چین همچنان با شدت به رشد خود ادامه می دهد، آن هم با رشد 6.6 درصدی که در سال 2018 برایش پیش بینی می شود.
 
صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش ارزیابی سالانه اقتصاد خود نوشت: 4 دهه اصلاحات در چین باعث شد این کشور به عنوان یکی از فقریر ترین کشورهای جهان به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.
 
در اینجا 6 نمودار برای روشن شدن وضعیت اقتصادی چین آورده شده است.
 
1.رشد قوی تولید ناخالص داخلی ادامه دارد.
 
این کشور، یک سوم رشد جهانی را تشکیل می دهد. بیش از 800 میلیون نفر در این کشور از فقر خارج شده اند و کشور به وضعیت بالای درآمد متوسط رسیده است. تولیدناخالص داخلی سرانه چین پا به پای امریکا رشد می کند.

 

 

2.تمرکز بر رشد با کیفیت بالا.

چین در لحظه تاریخی قرار دارد. پس از دهه ها رشد سریع، دولت اکنون روی رشد با کیفیت بالا تمرکز کرده است. عناصر کلیدی در این مسیر عبارتند از: تسریع تلاش های متعادل سازی، ادامه ممنوعیت برای رشد تسهیلات، افزایش نقش بازار، مدرن سازی چارچوب های سیاست و ... .

حتی با کاهش تدریجی رشد اقتصادی، چین تا سال 2030 می تواند بزرگترین اقتصاد جهان شود.

 

3.رشد تسهیلات کاهش یافته است، اما باز هم خیلی سریع است.

علی رغم رشد تولید ناخالص داخلی اسمی و سود صنعتی، کل بدهی بخش غیرانتفاغی در سال 2017 به طرز قابل توجهی سریع تر از رشد تولیدناخالص داخلی بوده است.

 

4.چین رهبر دیجیتال جهان است.

چین حدود 700 میلیون کاربر اینترنت و 282 میلیون کاربر دیجیتال نوجوان دارد (کاربران اینترنتی کمتر از 25 سال) که مشتاق به جذب تکنولوژی های جدید هستند.

بزرگی بازار چین باعث شده که این کشور رهبر تجارت الکترونیک و فن تک شود.

 

5.ایجاد توازن باید سریع تر انجام شود.

افزایش سلامت و بهداشت و آموزش، کاهش نابرابری درآمد و آلودگی را متعادل می کند.

 

6.مزایای اصلاحات سریع تر.

 رشد تولید ناخالص داخلی در سال 2018، 6.6 درصد پیش بینی شده است.

شاید اگر دولت چین قاطعانه در پی حل و فصل تنش های سیاسی باشد و روی رشد با کیفیت تمرکز کند رشد کوتاه مدت کم شود، اما در بلندمدت رشد قوی تر و پایدارتری خواهد بود.