اختصاص۳۰ درصد تسهیلات به حوزه انرژی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران اعلام کرد: مانده تسهیلات این بانک تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری، ۲۰۴هزار و ۳۰۸میلیاردریال بوده که از این مقدار به میزان 30 درصد آن به حوزه انرژی و آب اختصاص یافته است.
علی صالح آبادی که در دوازدهمین همایش بین المللی انرژی سخن می‌گفت، بااعلام این مطلب افزود: یکی از ضرورت‌های تامین مالی در بخش انرژی این است که فعالیت‌ها قابلیت توجیه پذیری بانکی داشته باشند تا قیمت‌ها به روز و واقعی شده و تامین مالی از سوی بازار سرمایه و سیستم بانکی به خوبی صورت پذیرد.
صالح آبادی تاکید کرد: اهمیت به روز شدن و واقعی شدن قیمت‌ها در حوزه آب و برق به اندازه‌ای است که بسیاری از مشکلات موجود در این بخش را حل خواهد کرد.
وی اظهارداشت: غیرواقعی بودن برخی محصولات پتروشیمی‌در اواسط دهه 80 باعث کاهش انگیزه سرمایه گذاران در این بخش شده بود و پس از واقعی شدن قیمت‌ها و ورود این محصولات به بورس کالا شاهد اقبال بخش خصوصی در این بخش بودیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: این بانک بعنوان بانک تخصصی توسعه ای، تامین مالی طرح‌های انرژی در سه حوزه تامین مالی طرح‌های حوزه نفت و گاز، طرح‌های تولید برق داخلی (صادرات مازاد بر مصرف) و صادرات خدمات فنی و مهندسی حوزه انرژی را بر عهده گرفته و ساخت و راه اندازی شبکه توزیع، ساخت و راه اندازی سد و نیروگاه را نیز دنبال می‌کند.
دکتر صالح آبادی به طرح‌های تامین مالی شده از سوی بانک توسعه صادرات در حوزه انرژی چون طرح توسعه میدان‌های مشترک نفتی غرب کارون با سرمایه ۸۰۰میلیون دلار در سال ۹۴و تعداد ۱۴فقره ضمانت نامه به ارزش ۴۳میلیون دلار بین سالهای ۹۱تا ۹۶اشاره کرد.
وی ادامه داد: احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در استان گیلان به ارزش ۲۵۰میلیون یورو، احداث سد و نیروگاه در تاجیکستان به مبلغ ۲۴۳میلیون دلار ، احداث خطوط انتقال نیرو در پاکستان (۵۰میلیارد ریال)، خط انتقال برق کردستان عراق (۳۰میلیارد ریال)، خطوط انتقال نیرو در قالب صادرات تجهیزات برقی در ارمنستان (۹۲میلیون یورو) از جمله فعالیت‌های بانک توسعه صادرات در این عرصه است. وی از طرح‌های تامین مالی شده در حوزه آب از سوی اگزیم بانک ایران همچون طرح تولید آب شیرین و تصفیه آب و فاضلاب نام برد و گفت: ۴۱فقره ضمانت نامه از سال ۹۱تا ۹۶به مبلغ ۷۰میلیون دلار ارائه شده است و طرح‌هایی چون طرح توسعه آب شیرین کن چابهار- کنارک به ارزش ۶.۳میلیون یورو، احداث سد و تونل راغون - تاجیکستان به ارزش ۱۵میلیارد ریال و ۱.۲میلیون یورو در سال ۹۱، احداث تصفیه خانه آب و فاضلاب عراق در دو طرح به ارزش ۸.۶میلیون دلار و احداث تصفیه خانه آب سودان در سال ۹۳به ارزش ۷۲میلیون دلار نام برد. وی با معرفی خدمت اعتبار خریدار و مزایای آن ادامه داد: منابع داخلی بانک شامل منابع ریالی و ارزی بانک، منابع صندوق توسعه ملی، منابع تلفیقی (ریالی) بانک و صندوق توسعه ملی، منابع از محل یارانه سود، منابع بانک مرکزی در قالب سپرده‌های ارزی و ریالی، خطوط اعتباری اعطایی به سایر کشورها جهت اعتبار خریدار می‌شود. مدیرعامل بانک توسعه صادرات منابع خارجی این بانک را از محل خطوط اعتباری دریافتی از بانک‌های خارجی در قالب ریفاینانس و خطوط اعتباری دریافتی از بانک‌های خارجی در قالب فاینانس ذکر کرد.
تاکید مدیر عامل بانک کشاورزی بر حمایت از تولید کالای باکیفیت داخلی
مدیرعامل بانک کشاورزی: حمایت از تولید کالای باکیفیت داخلی، اقدامی‌موثر در راه افزایش توان و مقاومت کشور در برابر دشمنان است. به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی‌بانک کشاورزی ، خدارحمی‌در این جلسه ، ایثارگران و بسیجیان بانک کشاورزی را مایه مباهات این بانک واقدامات موثر و عملکرد درخشان آن‌ها در عرصه‌های مختلف و در سیستم بانکی را باعث افتخار دانست. وی با تاکید بر این که فرهنگ و روحیه بسیجی در کشور همواره به حل مشکلات کمک می‌کند، افزود: به عنوان عضوی از مجموعه بانک، سعی می‌کنیم از منش بسیجیان و ایثارگران پیروی کنیم و می‌کوشیم در راه پاسداری از ارزش‌ها و توسعه فرهنگ بسیجی حرکت کنیم. خدارحمی‌در بخش دیگری از سخنان خود، حمایت از تولید کالای باکیفیت داخلی را اقدامی‌موثر در راه افزایش توان و مقاومت کشور در برابر دشمنان دانست و اظهار داشت: بانک کشاورزی در اجرای منویات و تکلیفی که مقام معظم رهبری در ابتدای سال مشخص کردند و با اعتقاد به این که اقتصاد، محوری است که باعث افزایش توان و مقاومت ما در برابر دشمنان است و سیستم بانکی در اجرای این منویات نقش کلیدی دارد، برنامه‌های خود را به نحوی تدوین کرده است که در راستای تکیه بر توانایی‌ها و امکانات داخل کشور و حمایت ازتولید با کیفیت داخلی گام بردارد . وی اضافه کرد: ما به عنوان بانک تخصصی بخش کشاورزی، متناسب با منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت، پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید کالای با کیفیت داخلی را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم و به این منظور تامین مالی طرح‌های گلخانه ای، پرورش ماهی در دریا، مکانیزاسیون کشاورزی و تولید بذور گواهی شده بدون محدودیت، در اولویت پرداخت تسهیلات است. خدارحمی‌با اشاره به اقدامات موثر پایگاه مقاومت بسیج بانک کشاورزی در جریان زلزله اخیر کرمانشاه ، به دو طرح اشتغال پایدار روستایی و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اشاره کرد و اجرای ضربتی آن‌ها را از نمونه‌های اقدام بسیجی وار در بانک کشاورزی برشمرد