استارت آپی برای کاهش شکاف جنسیتی در محل کار
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، هند، یکی از داغ ترین مقاصد استارت آپ های آسیا است. اما در همین کشور هم آمارهای متفاوتی از کار زنان و مردان و شکاف جنسیتی وجود دارد. تنها 27 درصد نیروی کار در این کشور زن هستند و تنها 9 درصد از استارت آپ ها توسط زن ها تاسیس شده است. کار در استارت آپ ها به خصوص در مراحل اولیه ساعت ها زمان می برد و این مساله برای مادران مشکل آفرین است. با این حال تعدادی از استارت آپ های هند، مشتاق به ایجاد تغییر در این هنجار هستند. آنها می خواهند زنان را به ویژه بعد از زایمان به کار برگردانند. فوربز گزارشی درباره این استارت آپ ها منتشر کرده است.
 
براساس گزارش ها، هندوستان در میان بالاترین نابرابری جنسیتی اقتصاد در جهان قرار دارد. تقریبا هرساله 5.5 میلیون زن وارد بازار کار می شوند، اما به دلیل تبعیض جنسیتی، فقدان حمایت از مراقبت از کودکان و محدودیت های فرهنگی مجبور به ترک کار می شوند.
 
*غلبه بر موانع
 
پرتال آنلاین JobsForHer، میان زنانی که به دنبال شروع به کار مجدد و شرکت هایی که به دنبال استعداد هستند، پل ارتباطی برقرار می کند. یک نظرسنجی برای زمانی که مجددا می خواهند شروع به کار کنند، انجام شد که نشان داد 38 درصد از زنان دلیل عدم بازگشت به کار را کمبود امکانات برای مراقبت از کودکانشان عنوان کرده اند.
 
ناها بگریا، مدیرعامل و بنیانگذار این استارت آپ می گوید: باید محیطی فراهم شود تا زنان بتوانند بعد از یک وقفه به راحتی سرکار بازگردند. زایمان و مراقبت از کودک نباید برای زنانی که علاقه مند به کار حرفه ای هستند، موضعی بازدارنده باشد.
 
JobsForHer که مستقر در بنگلور است، به طور گسترده با شرکت های مهمی مانند Philips،  Mindtree، Aditya Birla Group، Barclays، Shell و  Citi India همکاری می کنند تا به زنانی که می خواهند به کار برگردند کمک کند.
 
در حال حاضر، JobsForHer با بیش از 2500 استارت آپ هند برای جذب و حفظ استعدادهای زنان کار می کند.
 
بگریا می گوید: استارت آپ ها با چالش های متعددی برای استخدام نیروهای با استعداد و با تجربه مواجهند. JobsForHer به استارت آپ ها کمک می کند تا به راحتی بتوانند با زنان با استعداد همکاری کنند.
 
قانون مزایای زایمان هند در آخرین اصلاحیه سال 1961، مرخصی زایمان را از 12 هفته به 26 هفته افزایش داد. در حالی که این موضوع به نظر خوشایند می آید اما باعث نگرانی درباره امکان بازگشت به کار زنان شد. چرا که سازمان ها به سرعت تغییر می کنند، حجم کار زیاد است و نیاز به مهارت های پویا در شرکت ها وجود دارد.