فعالیت های اقتصادی در مناطق آزاد شامل مالیات می شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،«لایحه مالیات بر درآمد و دارایی فعالان اقتصادی در مناطق آزاد تجاری و صنعتی» با گذشت 20 سال از معافیت هایی که طبق قانون برای فعالیت های اقتصادی در این مناطق در نظر گرفته شده بود، برای تصویب از سوی دولت به مجلس ارائه شد و در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس قرار، گرفت.
 
این لایحه که از سوی وزارت اقتصاد و دارائی تدوین شده است در تاریخ 9 اردیبهشت سال گذشته به تصویب هیات وزیران قرار گرفته بود و حالا به صحن علنی مجلس رفته است.
 
«طبق ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی مصوب سال 1373، اشخاص حقیقی و حقوقی که در مناطق آزاد تجاری و صنعتی به انواع فعالیت های اقتصادی اشتغال دارند نسبت به هر نوع فعالیت اقتصادی در این مناطق از تاریخ بهره برداری مندرج در مجوز به مدت بیست سال از پرداخت مالیات درآمد و دارایی موضوع قانون مالیات مستقیم معاف هستند و پس از انقضای بیست سال تابع مقررات مالیاتی خواهند بود که با پیشنهاد هیات وزیران به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.» باتوجه به این قانون و پایان 20 سال ذکر شده حالا دولت لایحه خود را برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه داده است. لایحه ای که در آن هم دریافت های مالیاتی و مشوق های مالیاتی در نظر گرفته شده است، تا همچنان شاهد سرمایه گذاری در مناطق آزاد- صنعتی باشیم.
 
طبق ماده یک این لایحه:« پس از انقضای معافیت یاد شده (20 سال) در سال اول معادل 20 درصد نرخ های مالیاتی سرزمین اصلی و در سال های بعد با افزایش سالانه 20 درصد به نحوی که در سال پنجم به بعد نرخ مقرر در سرزمین اصلی مشمول مالیات خواهد بود.» این به این معنی است که بعد از تصویب لایحه افرادی که شامل این قانون می شوند باید به اندازه 20 درصد مالیاتی که فعالان اقتصادی در مناطق غیر آزاد و صنعتی مالیات پرداخت می کنند، مالیات بدهند و تا 5 سال هر سال آن را 20 درصد افزایش دهند.
 
همچنین در ماده دوم این لایحه به معافیت ها و مشوق ها پرداخته شده است و آمده:« درآمد مشمول مالیات ابزاری اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از فعالیت های زیر که در منطقه انجام می شود، علاوه بر معافیت مالیاتی، مشول 30 درصد تخفیف در نرخ مالیاتی است: الف: فعالیت های تولیدی و معدنی دارای مجوز پروانه بهره برداری  از سوی مراجع قانونی. ب: فعالیت های دانش بنیان دارای مجوز از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری. پ: فعالیت های گردشگری و ارائه خدمات هتل و مراکز اقامتی گردشگری دارای پروانه از مراجع قانونی. ت: فعالیت در زمینه طرح های زیرساختی احداث فرودگاه، بنادر، جاده های مواصلاتی، تاسیسات آب، برق، گاز، فاضلاب، مخابرات شهری و روستایی واقع در مناطق آزاد تجاری – صنعتی.»