برخورد FATF با ایران منطقی نیست
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه پولشوترین کشورهای جهان یکی از حاشیه ساز ترین مسائل بین المللی و اقتصادی ایران بود. گروه اقدام مالی مشترک  ایران را در کنار کشورهایی مثل کره شمالی به عنوان یکی از کشورهای پرخطر از نظر پولشویی قرار داده است. بعضی کارشناسان این مسئله را از دلایل عدم تسهیل و یا برقراری روابط مالی و بانکی با بانک ها و شرکت های بزرگ دنیا می دانستند به همین منظور از سال 94 و تصویب برجام خروج از فهرست سیاه FATF مورد توجه دستگاه اقتصادی کشور قرار گرفت. تلاش ها به جایی رسید که در نهایت در اسفندماه سال گذشته وزارت اقتصاد و دارایی در نامه ای اعلام کرد که FATF باید ایران را از این فهرست خارج کند چرا که اقداماتی مثبتی در این زمینه از سوی ایران انجام شده است. داستان FATF در سال جاری  با تلاش نمایندگان مجلس برای اصلاح قوانین مربوط به پولشویی و الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم ادامه پیدا کرد.
 
کورش پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان و عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در گفت وگو با سایت خبری اتاق گفت: اکنون موضع کشورها این است که ایران باید چه کارهایی را برای خروج از لیست سیاه پولشویی  و دریافت تایید گروه ویژه اقدام مالی انجام دهد اما از نظر من این موضع گیری اشتباه است چرا که بسیاری از کشورهای مورد تایید و خارج از لیست سیاه FATF از ایران عقب ترند و هیچ یک از شرایطی که کشورمان برای خروج از لیست سیاه داراست را ندارند.
 
پروزیان گفت: از ابتدای کار برخورد گروه ویژه اقدام مالی با مورد ایران حرفه ای نبوده است. ترکیب تصمیم گیرندگان در این کارگروه منجر به تصمیم گیری های غیرحرفه ای درباره کشورمان شده است و مشخص نیست اگر از فهرست سیاه خارج شویم، دوباره به بهانه دیگری مورد فشار این نهاد قرار نگیریم. تاکنون در گروه اقدام مالی با ایران به طور حرفه ای رفتار نشده است و بهانه جویی هم چنان وجود دارد.
 
پروزیان با تاکید بر اینکه قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه پولشویی مبنای مقرراتی ندارد گفت:  اعمال بعضی استانداردهای بانکی در نظام بانکی کشور که به منظور خروج ایران از این فهرست انجام شده بهانه ها را کمرنگ می کند اما اصل موضوع برخورد غیرحرفه ای گروه با ایران است.