خدمات ویژه صادرات مجدد برای فعالا اقتصادی داخلی و خارجی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در حال حاضر کالاهایی که می‌توانند به این طریق وارد قطر شده و مجددا صادر شوند، شامل وسائل نقلیه فصل 87  (HS)، مصالح و ماشین‌آلات ساختمانی، وسائل برقی فصل 84 و 85 و زیورآلات و ساعت‌های لوکس است. به طور کلی بهره‌گیری از این امکان می‌تواند دسترسی صادرکنندگان این کالاها به بازارهای هدف را تا حدودی تسهیل کند.
 
متقاضیان می‌توانند در صورت تمایل به استفاده از این تسهیلات در مورد مبلغ حداقل واردات و صدور مجدداً، مبلغ ضمانتنامه و شرایط متقاضی به صورت برخط با سیستم «پنجره واحد الندیب» (ALNADEEB) تماس حاصل کرده و درخواست خود را تسلیم کنند.
 
بر اساس آنچه گمرک  قطر  اعلام کرده است، این سیستم بر واردات انواع خودروها و وسائط نقلیه، ماشین آلات  صنعتی، ابزارآلات و هر آنچه که بند 87 تعرفه گمرکی  قطر شامل آن می‌شود، اعمال خواهد شد.
 
شرایط استفاده از این طرح که به عنوان خدمات «واردات به منظور صادرات مجدد» معرفی شده، به شرح زیر است:
 
    حداقل قیمت کل کالاهای وارداتی تجار طی سال 50 میلیون ریال قطری باشد.
    واردکنندگان از شرکت‌های متعهد به قوانین و مقررات قطر باشند و در پرونده و اسناد آنها طی دو سال اخیر، هیچ‌گونه نقض و خلاف گمرکی وجود نداشته باشد.
    قیمت یک محموله کمتر از 30 هزار ریال قطری نباشد.
    ارائه ضمانتنامه بانکی به ارزش هزینه گمرکی برای واردات سالانه کالا به طوری که قیمت ضمانت بانکی کمتر از یک میلیون ریال قطری نباشد.
 
مبادلات تجاری ایران و قطر پس از وضع تحریم علیه این کشور رو به افزایش گذاشته است؛ چنانکه صادرات ایران به قطر در سال 1396  نسبت به سال 1395 دو برابر شده و از  حدود 103 میلیون دلار  به حدود 248 رسیده است. در مقابل اما، ایران در سال 96 حدود 23 میلیون دلار کالا از این کشور خریداری کرده است.