شرط رونق پایدار بورس
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، کاهش نرخ سود علی الحساب سپرده های بانکی، افزایش سودآوری شرکت های بورسی در سال جاری و کاهش مدت زمان توقف نمادها و افزایش انگیزه سرمایه گذاران از جمله اقداماتی بود که به زعم دولت به شکسته شدن رکورد 50 ساله بورس انجامید و شاخص کل را به کانال 91 هزار واحد رساند. در این بین شرکت های نفتی و پتروشیمی نقش مهمی در افزایش شاخص کل داشتند و باری از رشد اخیر بازار سرمایه را به دوش کشیدند.
 
مهدی شریفی نیک نفس، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در گفت وگو با اتاق تهران در این باره گفت: بخشی از بهبود شرایط بازار سرمایه به افزایش نرخ ارز و اثرگذاری آن در محصولات صادراتی مثل فولاد، پتروشیمی و فرآورده های نفتی باز می گردد. در سود شرکت های فعال در این زمینه ها تعدیلاتی صورت گرفته و به رشد شاخص کل منجر شده است. از سوی دیگر در شش ماهه دوم سال تولید و فروش محصولات افزایش پیدا می کند و این عامل هم، بی تاثیر بر رونق این روزهای بورس نیست.
 
 مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ادامه داد: اگر دولت می خواهد رونق بورس ادامه پیدا کند، باید عمق آن را افزایش دهد. مراقبت از رشد بورس با حمایت از صادرکنندگان ممکن است. تسهیلات و جوائز صادراتی تعهداتی است که دولت در قبال صادرکننده ملزم به انجام آن است. اگر دولت به موقع به این تعهدات عمل کند و مطالبات شرکت ها در زمان مقرر پرداخت شود، کفه بورس همیشه به سمت رشد سنگینی خواهد کرد.
 
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه بورس دماسنج اقتصاد است گفت: به طور حتم رونق بورس به رونق کلی اقتصاد باز می گردد. با توجه به حجم تولید شرکت ها می توان چشم انداز اقتصادی خوبی را متصور بود اما حل کردن مسائل بانکی و مدیریت پرداخت تسهیلات شرکت ها به رونق پایدار در بازار سرمایه می انجامد.
 
شاخص کل بازار سرمایه دیروز 38.60 واحد رشد کرد و علاوه بر حفظ کانال 91 هزار واحد به رقم 91 هزار و 198 واحد رسید.