افزایش یک درصدی قیمت تسویه سکه آتی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،دیروز در سررسید دی امسال 720 قرارداد منعقد شد که قیمت تسویه سکه با رشد یک درصدی به یک میلیون و 446 هزار تومان رسید.
در سررسیدهای اسفند امسال و اردیبهشت سال آینده نیز به ترتیب 176 و 257 قرارداد به ثبت رسید که بهای سکه برای تحویل اسفند با رشد 0.67درصدی به یک میلیون 488هزار تومان و برای تحویل اردیبهشت سال آینده با افزایش 0.88 درصدی به یک میلیون و 539 هزار تومان رسید.
همچنین دو سررسید دورتر بازار که به طور معمول بیشترین حجم قراردادها به این دو سررسید اختصاص دارد، موعد تحویل تیر و شهریور سال آینده هستند که روز گذشته در سررسید تیر 2 هزار و 192 قرارداد و در سررسید شهریور 97 بالغ بر 35هزار و 58 قرارداد بر تابلوی معاملات درج شد.
بهای سکه در قرارداد تحویل تیر سال آینده هم 0.21 درصد افت کرد و یک میلیون و 582هزار تومان معامله شد و در قرارداد شهریور سال آینده نیز معامله گران شاهد ثبت سکه یک میلیون و 637هزار تومانی و افت 0.32 درصدی بر تابلوی معاملات بودند.
صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس که با نماد "طلا" به عنوان اولین صندوق طلای بازار سرمایه کشور که معاملات ثانویه آن از طریق بورس کالای ایران انجام می شود، در کمتر از 6 ماه توانسته بازدهی 20 درصدی نصیب سرمایه گذاران کند.
به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بدین ترتیب صندوق پشتوانه طلای لوتوس از ابتدای زمان پذیره نویسی خود در 20 خرداد 96 از قیمت اسمی 10 هزار ریال به قیمت 12 هزار ریال رسیده است؛ بطوریکه با این افزایش قیمت به ازای هر واحد صندوق، بازدهی 20 درصدی در کمتر از 6 ماه حاصل شده است.
صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس از نوع صندوق‌های کالایی و اولین نمونه از این نوع صندوق است که به بازار سرمایه کشور عرضه شده است. این صندوق که در بورس کالای ایران پذیرش شده و از نظر نوع معامله، از گروه صندوق‌های قابل معامله ETFبوده و دارایی صندوق شامل گواهی سپرده سکه طلا و اوراق مشتقه سکه طلاست؛ بنابراین صندوق های کالایی ابزارهای جدید مالی هستند که این امکان را به سرمایه‌گذاران می‌دهند تا به جای خرید و نگهداری کالای مورد نظر و تحمل ضرر و زیان، اوراق این صندوق‌ها را خریداری کنند و نگرانی از بابت ریسک نگهداری از آن کالا را بر عهده نداشته باشند.
افزون بر اینکه تجربه موفق این صندوق های طلایی و بازدهی مناسب آن برای سرمایه گذاران می تواند پیش زمینه ای برای کسب بازدهی از نوسانات ارزی در کشور توسط سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه و همچنین پوشش ریسک فعالان اقتصادی در مقابل نوسانات شدید قیمتی در بازار ارز باشد.
به نوشته صدا و سیما ، از آنجا که سرمایه‌گذاری مستقیم در حوزه فیزیکی سکه طلا، ریسک ناشی از لزوم حمل و نقل فیزیکی سکه ها، کسب اطمینان از اصل بودن سکه‌ها و پیگیری مستمر قیمت خرید و فروش و مسائلی از این دست را به همراه دارد، بنابراین استفاده از صندوق های طلا می‌تواند تا حد زیادی این ریسک‌ها را مدیریت کند؛ نابراین این صندوق‌ها غیر از سپرده‌های بانکی و گواهی سپرده، بخش قابل ملاحظه‌ای از وجوه گردآوری شده را به سرمایه‌گذاری در کالای خاص اختصاص می‌دهند.