گزینه هاى احتمالى افزایش قیمت دلار
 ولى آیا این تحرک شروع یک افزایش قابل توجه در نرخ دلار و ارزهاى دیگر است ؟ به نظر این طور نمى رسد. پاسخ را در منحنى بالا بهتر میتوان دید. در چهار سال گذشته چندین بار قیمت دلار از بالا و پایین کانال ترسیم شده را شکسته است . ولى همواره تغییرات خود را در این کانال حفظ کرده است و اگر این کانال بخواهد اعتبار خود را حفظ کند، قیمت دلار جاى زیادى ( حداقل این بار ) براى افزایش ندارد. البته دلایل کافى هم براى این منظور وجود دارد. عزم بانک مرکزى براى کنترل قیمت ، وجود ارز کافى براى کنترل بازار ، حساسیت قیمت دلار براى حفظ ثبات در بازار پول و شبکه بانکى از جمله تعدادى از این عوامل است که اجازه نمیدهد قیمت دلار فراتر رود. با توجه به اینکه در چهار سال گذشته تورم به طور کامل خود را در قیمت دلار نشان نداده است ، بنابراین فرض قوى این است که دلار مستعد بالاتر رفتن از این مقادیر است و اگر بانک مرکزى دست به این اقدام نزند ، در شرایط کمبود عرضه بازار خودش این کار را خواهد کرد. این اتفاق را چندین بار در بعد از انقلاب تجربه کرده ایم . در این صورت در شرایط زیر کانال فوق از بالا شکسته و دلار افزایش بیشترى را تجربه خواهد کرد :
- افزایش هاى گاه و بى گاه دلار این فرضیه را براى مردم قوى تر کند که خرید دلار مکان امن ترى براى حفظ داراییهایشان است و یا سود بیشترى نصیب آنها خواهد کرد.
- در صورتى که فشار تحریم ها بر ایران بیشتر شود و مشکل جدى در انتقال ارزهاى حاصل از صدرو نفت و گاز ایجاد شود.
- در صورتى که مشکلات شبکه بانکى رفع نشود و بانکهاى بیشترى مواجه با عدم توانایى در پس اندازها و سود متعلقه شوند.
- در شرایطى که بانک مرکزى مصمم باشد که در سال جارى نرخ ارز را یکسان کند و اجازه دهد که قیمت را مدیریت شده ولى از طریق نیروهاى بازار تعیین کند.