سهامداران قربانی ابهام‌های صورت‌های مالی سایپا
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، شرکت سایپا در تاریخ 29 تیرماه سال 96 صورت های تلفیقی را ارایه کرده که نشان از کاهش زیان انباشته 5 تا 6 هزار میلیارد تومانی این  شرکت در راستای فروش شرکتهای سایپا دیزل، تاپکو، سازه گستر سایپا و مگاموتور به شرکت های کارکنان سایپا و رنا داشته است و عدم  تلفیق این زیان در صورت های مالی  شرکت سایپا و همچنین عدم ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت سرمایه گذاری کارکنان سایپا منجر به ورود سازمان بورس و اوراق بهادار به این موضوع و درخواست ارائه اطلاعات تکمیلی و صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت سرمایه گذاری کارکنان سایپا شد.
 
در این زمینه شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس، بر روی موضع شفاف سازی پافشاری کرد و اعلام کرد بدون اعلام عمومی صورت های مالی حسابرسی شده سرمایه گذاری کارکنان سایپا امکان بازگشایی نماد وجود ندارد. پس از این ایستادگی سازمان بورس و عدم عقب نشینی رئیس سازمان، در 25 مرداد امکان ارسال اطلاعات مربوط به اثرات بندهای گزارش حسابرس مستقل شرکت سایپا فراهم شد و پیرو همین مساله روز گذشته  نامه ایی از سازمان حسابرسی در کدال منتشر شد
 
 با انتشار این صورت های مالی مشخص شد که زیان انباشته تلفیقی سایپا نه 146 میلیارد تومانی اعلامی بلکه 6381 میلیارد تومان است!
 
 به اعتقاد کارشناسان و صاحبنظران ارایه این اسناد نشان از اهمیت ایستادگی سازمان بورس و حسابرس در برابر شرکت های بزرگ و عدم عقب نشینی در برابر خواسته های مدیران این شرکت ها داشت. ایستادگی که باعث شد تا شرکت های بزرگ نتوانند حقوق سهامداران خرد را از بین ببرند.
 
 براساس فرایند های تعریف شده در صورت ارایه سایر اطلاعات مورد درخواست سازمان و بررسی آن؛ ظرف مدت یک تا دو روز کاری امکان بازگشایی این نماد میسر خواهد. بنابراین باید از مدیران سایپا پرسید چرا ایرادات سازمان حسابرسی که بورس روی آن تاکید می کند را برطرف نمی کنند؟