خطر ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی
به گزارش پایگاه اطاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه  با بیان اینکه موضوع صندوق‌های بازنشستگی در بند ٤٢ سیاست‌های ابلاغی رهبری در برنامه ششم در بحث ارتقای کیفیت و اصلاح ساختار بیمه‌ها مورد توجه قرار گرفته، گفت: بر همین اساس در بند ه ماده ١٢ قانون برنامه ششم نیز مقرر شده که صندوق حمایت بازنشستگی کارکنان فولاد با کلیات اختیارات از وزارت صنعت به وزارت رفاه انتقال یابد. همچنین در ظرف ٣سال نیز باید کلیه تعهدات حال و آتی سازمان توسط سازمان حسابرسی مشخص شود.
به گفته حسینی، بر اساس گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی صندوق، مجموع سرمایه‌گذاری در ٨٠ شرکت فرعی ٣/١٢ هزار میلیارد تومان بوده و با توجه به ارزش خالص دارایی ٣/١١ هزار میلیاردی تومانی به نظر می‌رسد صورت‌های مالی این سازمان‌ها دچار مشکل باشد.
وی با بیان اینکه بر اساس صورت‌های مالی صندوق بازنشستگی فولاد، میزان حق بازنشستگی دریافتی در کل یک سال ١٣٠ میلیارد تومان بوده، گفت: این درحالی است که حدود٩٠٠ میلیارد در سال ٩٤ از دولت کمک گرفته شده که بر این اساس دارایی جمعی صندوق حدود ١٣٠٠ میلیارد تومان برآورد می‌شود. حسینی ادامه داد، از سوی دیگر هزینه پرداخت حقوق بازنشستگی به ٨٢ هزار بازنشسته رقمی در حدود ١٨٥٠میلیارد تومان است، در نتیجه سالانه حدود ٥٠٠ میلیارد تومان کمتر از میزان پرداختی مورد نیاز، موجودی در اختیار این صندوق است. به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه، با توجه به میزان سرمایه‌گذاری که در سایر شرکت‌ها انجام شده، در سال ٩٤ حدود ٢٨٠ میلیارد درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری به دست آمده که با توجه به هزینه‌های صندوق برای پرداخت حقوق بازنشستگان، رقم بسیار ناچیزی است.
حسینی تصریح کرد، بسیاری از شرکت‌ها به علت ناکارآمدی ساختارها، نه‌تنها سودده نبوده بلکه زیان‌ده نیز هستند و متاسفانه شرکت‌هایی که در آن سرمایه‌گذاری صورت گرفته به دلیل عدم وجود نقدینگی از پرداخت سود منع شده‌اند.
به نوشته تسنیم،وی با بیان اینکه اگر صندوق‌های مذکور به این شکل به فعالیت خود ادامه دهند به زودی دچار مشکل خواهند شد، گفت: می‌توان پیش‌بینی کرد نه صرفا در این صندوق بلکه سایر صندوق‌ها نیز دچار مشکلاتی در صورت‌های مالی خود باشند.