چالش های سازمان حسابرسی برای دریافت اطلاعات مالی
به گزارش پایگاه اطاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)، «علی‌اکبر سهیلی پور» افزود: یکی از الزام ها برای پذیرش شرکت های ایرانی در بورس های سایر کشورها و در نتیجه جذب سرمایه گذاری خارجی، هماهنگی بین نظام گزارشگری مالی این شرکت ها با نظام جاری آنهاست.
این مقام مسوول تاکید کرد استانداردهای ملی ایران در برخی زمینه ها با استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی منطبق نیست و افزود: این موضوع موجب کاهش تمایل خارجی ها به سرمایه گذاری در شرکت های ایرانی می شود.
سهیلی پور ادامه داد: پذیرش استانداردهای بین‌المللی بویژه استانداردهایی که فضای اقتصادی ایران را برای سرمایه‌گذاران خارجی شفاف‌ و روشن می‌کند، یک ضرورت است.
وی اضافه کرد: الزام به افشای گسترده ای در استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی وجود دارد، بنابراین اطلاعات بیشتری درباره صورت های مالی در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد و موجب افزایش شفافیت در بازارهای مالی و در نهایت در اقتصاد داخلی می شود.
رییس سازمان حسابرسی گفت: طبق استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی همه اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای مدیران و اعضای هیات مدیره در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرد که احتمال زیادی می رود این موضوع به کاهش پیشامدهایی مانند دریافت حقوق های نامتعارف منجر شود.
به گزارش ایرنا،‌ استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی به منظور استفاده شرکت های بورسی در سراسر جهان را یکی از مهمترین تغییرات قانونی در تاریخ حسابداری به شمار می رود که استفاده از آنها برای شرکت های بورسی بیش از 120 کشور الزامی است.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس بیست و هفتم آذرماه اعلام کرد: 77 بانک و شرکت ثبت شده در این سازمان با دوره مالی اول فرودین 1395 به بعد، به تهیه صورت‌های مالی سالیانه خود طبق استانداردهای آی.اف.آر.اس ملزم شدند.
به گفته وی، اکنون 27 بانک‌ و موسسه اعتباری ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، 23 شرکت بیمه ثبت شده و 27 شرکت پذیرفته شده در بورس تهران و فرابورس که سرمایه ثبت شده آنها 10 هزار میلیارد ریال به بالاست، باید صورت‌های مالی خود را طبق استانداردهای آی.اف.آر.اس تهیه کنند.