RSS
امروز سه شنبه ، ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
آخرین اخبار

رکوردزنی نرخ تعداد برگشتی ها در کهگیلویه و بویر احمد!

شکست مرزهای مهم قیمت دلار

پیامدهای تورمی رسوب بالای پول در بانک ها

بیت‌کوین کامبک زد

ماجرای حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی چیست؟

دومینوی افزایش قیمت دلار به گروه انبوه سازی رسید

پیش‌بینی رییس اتحادیه طلا از قیمت‌ها

موسی رضایی مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره بیمه البرزشد

هیات مدیره جدید بیمه البرز انتخاب شد

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد/ جزییات

​اعلام ساعت کار جدید شعب بانک صادرات ایران

اعلام ساعت کار جدید واحدهای بانک ملی ایران

رونمایی از محصولات نوین بانک صادرات در نمایشگاه صنعت مالی

کاهش قیمت طلای جهانی

صندوق خطرپذیری بورسی راه‌اندازی می‌شود

ساعت معاملات بورس تغییری نمی‌کند

شناسایی ۱۵۰۶ دارایی مازاد دولت برای مولدسازی

«آتی سهام» ابزاری جدید برای کنترل ریسک معاملات

افزایش ۸۶۳۳ واحدی شاخص بورس

نرخ جدید کارمزد خدمات چک اعلام شد

حضور بیمه البرز در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی

نرخ سود بین بانکی کاهشی شد+جدول

قیمت سکه و طلا ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

رونمایی از قرارداد آتی تک سهم برای ۳ نماد

جدیدترین قیمت فلزات اساسی+ جدول

تغییر مسیر پایه پولی و نقدینگی

۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۷/۲کد خبر: 341510
ایستانیوز:آمارهای جدید بانک مرکزی از تحولات مرداد امسال نشان می دهد که روند نزولی رشد نقدینگی متوقف شده و روند شاخص های پولی در مسیر صعودی قرار گرفته است که می تواند آثار تورمی داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، تازه ترین آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد که روند کلی دو متغیر اصلی پولی یعنی پایه پولی و نقدینگی در مرداد امسال نسبت به ماه های اخیر تغییر یافته و صعودی شده است. بر این اساس، رشد 12 ماهه پایه پولی که (در هر ماه) از آغاز امسال نزولی شده و در چهار ماهه امسال از 31.5 به 26.2 درصد رسیده بود، به یک باره تا 30.3 درصد در مرداد افزایشی شده است.
 
از سوی دیگر، نرخ رشد نقدینگی نیز که روند تقریباً نزولی آن از اسفند سال قبل دیده می شود، برای چهارمین ماه متوالی در کانال 37 درصد درجا زده و مسیر نزولی خود را ادامه نداده است. البته بانک مرکزی توضیح داده که در حدود 2.5 واحد درصد از رشد نقدینگی در 12 ماه منتهی به پایان مرداد 1401، مربوط به اضافه شدن اطلاعات حسابداری بانک مهر اقتصاد به بانک سپه (به واسطه ادغام بانک های متعلق به نیروهای مسلح در بانک سپه) بوده و در صورت تعدیل آثار پوشش آماری مذکور، رشد نقدینگی در پایان مرداد امسال نسبت به پایان مرداد سال گذشته معادل 35.3 درصد خواهد بود.
 
برای روشن شدن بیشتر دلایل این دو موضوع که می تواند زمینه ساز تورم باشد، باید منتظر جزئیات بیشتر از سوی بانک مرکزی بود. با این حال روزنامه دنیای اقتصاد در تشریح دلایل رشد این دو متغیر پولی (بدون در نظر گرفتن این که رشد نقدینگی طبق روال محاسباتی سابق در مرداد به 35.3 درصد می رسیده) به رشد مطالبات بانک ها از بانک مرکزی و استقراض دولت از این بانک اشاره کرده که به اصطلاح موجب چاپ پول بیشتر بانک مرکزی شده و در نتیجه نبود تعادل در منابع و مصارف بانک ها و بودجه بار دیگر فشار جدیدی را به منابع بانک مرکزی وارد کرده است.
 
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *