RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

واکاوی دلایل افت شاخص بورس در روزهای اخیر

۱۱:۱ - ۱۴۰۱/۵/۵کد خبر: 338409
ایستانیوز:یک کارشناس بورس گفت: بازار بورس در هفته‌های اخیر تحت تاثیر عوامل درونی و بیرونی شاهد نزول شاخص بود، پس از رسیدن شاخص به حدود ۱.۶ میلیون واحد، عرضه‌ها تشدید و رشد بازار متوقف و نزولی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) سید فرهنگ حسینی ، در مورد دلایل ریزش شاخص بورس در روزهای اخیر،‌ اظهار داشت: بازار بورس در هفته‌های اخیر تحت تاثیر عوامل درونی و بیرونی شاهد نزول بوده است. پس از رسیدن شاخص کل بورس به حدود 1.6 میلیون واحد، عرضه‌ها تشدید و رشد بازار متوقف و نزولی شد، از جمله عوامل موثر می‌توان به کاهش قیمت‌های جهانی اشاره کرد.
 
به گفته این کارشناس بازار سرمایه،‌ به دلیل سیاست‌های انقباضی و افزایش نرخ‌های بهره در ایالات متحده و کاهش شدید رشد اقتصادی چین به نزدیک صفر درصد، انتظار کاهش تقاضا برای کامودیتی (کالاهای اساسی) و به تبع آن کاهش قیمت آن‌ها به وجود می‌آید. از آنجایی که بیش از دو سوم بورس تهران شرکت‌های مبتنی بر شرکت های تولیدکننده کامودیتی مانند پتروشیمی، پالایشی، فلزی و معدنی است، لذا به صورت مستقیم سبب چشم انداز کاهش فروش و کاهش سودآوری شرکت‌ها می‌شود.
 
حسینی اضافه کرد: در بخش دلایل داخلی ریزش بورس، دو عامل اقتصاد کلان و تصمیمات مربوط به صنایع بر بازار موثر است. در اقتصاد کلان، روند هفته‌های اخیر افزایش نرخ بهره در بازار بدهی و همچنین بازار بین بانکی بوده است و نرخ‌ها به بالای 21 درصد رسیده است. افزایش نرخ بهره سبب کاهش جذابیت بازار سرمایه در مقایسه با بازار پول می شود و در عین حال هزینه مالی شرکت‌های تولیدی را افزایش می‌دهد. در نتیجه به طور همزمان، سرمایه‌ها از بازار سرمایه به بازار پول و سپرده‌ها رفته و به دلیل افزایش هزینه مالی، سود شرک‌ها کاهش می‌یابد.
 
این کارشناس اقتصادی در مورد بحث دوم دلایل داخلی گفت: سیاست قیمت‌گذاری دستوری دولت سبب شده تا چند صنعت با وجود رشد شدید قیمت مواد اولیه و عوامل تولید، نتوانند افزایش نرخ متناسب محصول خود را دریافت کنند. به طور خاص، صنعت لاستیک و صنعت شوینده کشور در فصل بهار زیان ده شده‌اند. زیان ده شدن این صنایع که تکنولوژی روز دنیا را در اختیار داشته و رقابت پذیری بالایی با محصولات و تولیدات خارجی مشابه دارند، سبب نگرانی در میان سرمایه‌گذاران در این صنعت و حتی سایر صنایع شده است.
 
به گزارش فارس ، حسینی تصریح کرد: بدین ترتیب با وجود عملکرد سه ماهه خوب شرکت‌های بورسی و تقسیم بالاتر سود نقدی نسبت به سال قبل در مجامع عمومی سالانه شرکت‌ها، اما شاهد اقبال سرد سرمایه‌گذاران به بازار بورس هستیم.
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *