RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۵ آذر ۱۴۰۲
آخرین اخبار

چهار مشکل چک های صیادی

حضور فعال بیمه آسیا در همایش بین المللی بیمه و توسعه

تقدیر از مدیر بیمه آسیا در سی امین همایش ملی بیمه و توسعه

تأمین مالی ۲ میلیارد دلاری پتروپالایشگاه آناهیتا توسط بانک سپه

بودجه ۱۴۰۳ مبتنی بر برنامه هفتم توسعه است

ویژگی‌های نخستین اوراق مرابحه ارزی چیست؟

سرمایه‌گذاران بزرگ بیشتر کدام رمزارزها را می‌خرند؟

۱۰تغییر مهم در قانون جدید بانک مرکزی

11 بانک چک‌های کاغذی را حذف می‌کنند

تلاش هکر‌ها برای نفوذ به ۸ بانک ایرانی

طلای جهانی همچنان بالای ۲۰۳۳ دلار

رئیس سازمان بورس: ۵۰ میلیون سهامدار در بازار سرمایه هستند

انتقال شعبه زاهدان بیمه تعاون به محل جدید

تمامی خدمات مربوط به سهام عدالت رایگان است

اصلاح قانون بیمه با همکاری دولت

جایزه ایده برتر برای خانواده بیمه کوثر

مدیر و کارمند برگزیده صنعت بیمه از شرکت بیمه کوثر

تجلیل از بهترین‌های صنعت بیمه توسط رییس کل بیمه مرکزی

بانک صادرات با فولاد آلیاژی ایران تفاهم‌نامه امضا کرد

مجوز فعالیت شرکت بیمه اتکایی رایا صادر شد

آمار افراد فاقد بیمه در کشور اعلام شد

پیام فرزین به مناسبت، روز جهانی بانک

حرکت بعدی فدرال رزرو طلا را منفجر می کند

صرافی ها هم مشمول افزایش سرمایه شدند

معرفی مدیرعامل بیمه پارسیان به عنوان پیشکسوت نمونه صنعت بیمه

بروز ادوار تجاری در اقتصاد، اجتناب ناپذیر است

تورم، رکود می زاید

۱۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۵/۳کد خبر: 338356
ایستانیوز:متغیرهایی مثل نرخ تورم، نسبت تشکیل سرمایه ثابت به مخارج مصرفی دولت، درآمدهای نفتی و قیمت نفت در ایجاد دوره های رونق و رکود نقش دارند. اما نکته مهم در اثربخشی هر یک از این متغیرها، اثرگذاری زمان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،تحلیل بقا، مجموعه ای از روش های آماری  برای تحلیل داده ایی است که در آن، متغیر مورد بررسی زمان تا وقوع یک رویداد است. منظور از زمان، سال، ماه، هفته یا روزهای طی شده از آغاز پیگیری افراد تا وقوع آن رویداد است. هم چنین زمان می تواند به سن فرد در هنگام وقوع رویداد اشاره کند.
 
 منظور از رویداد مرگ، بروز بیماری، بازگشت بهبودی، بازگشت به کار یا هر گونه تجربه ای است که ممکن است برای فرد اتفاق بیفتد. در روش بقا، از متغیر زمان به عنوان زمان بقا یاد می کنیم، چراکه این زمان نشان دهنده زمانی است که فرد در طول دوره پیگری زنده بوده است. هم چنین از آنجایی که رویداد مورد علاقه به طور معمول، مرگ، بروز بیماری یا دیگر تجربه های منفی فردی است، آن را شکست می نامیم.
 
 اما ممکن است زمان بقا، زمان تا بازگشت به کار پس از عمل جراحی باشد که در این وضعیت، شکست یک رویداد مثبت است. تحلیل بقا در آغاز در  علم پزشکی به کار رفته اما دیگر علوم هم از آن بهره برده اند. از جمله این علوم، علم اقتصاد است.
 
*رکود اجتناب ناپذیر است 
 
ادوار تجاری در اقتصاد اجتناب ناپذیر است. دوره های رونق طولانی ممکن است این توهم را ایجاد کند که خبری از رکود نیست اما دوره های رونق و رکود، زمان به زمان به وقوع می پیوندد. از آنجا اثر سیاست های اقتصادی به طور معمول، با وقفه ای همراه است، اهمیت بررسی ادوار تجاری اهمیت بیشتری پیدا می کند.
 
پژوهشگران اقتصادی می گویند متغیرهایی مثل نرخ تورم، نسبت تشکیل سرمایه ثابت به مخارج مصرفی دولت، درآمدهای نفتی و قیمت نفت در ایجاد دوره های رونق و رکود نقش دارند. اما نکته مهم در اثربخشی هر یک از این متغیرها، اثرگذاری زمان است.
 
پژوهشگران ایرانی با توجه به روش آماری تحلیل بقا  تلاش کردند اثر متغیرهای تحریم، تورم، نسبت مخارج مصرفی دولت به تولید ناخالص داخلی،  نسبت تشکیل سرمایه ثابت به تولید ناخالص داخلی، قیمت نفت و درآمدهای نفتی را بر ریسک تکرار رکود اقتصادی بررسی کنند. یافته ها نشان می دهد 2 عامل تورم و قیمت نفت ریسک تکرار رکود اقتصادی را افزایش می دهند و سایر متغیرها اثر معناداری بر این پدیده ندارند. به عبارتی گرچه تورم در کوتاه مدت ممکن است از سمت عرضه باعث افزایش تولید، کاهش بیکاری و رونق شود، اما در بلندمدت از طریق کاهش قدرت خرید از سمت تقاضای اقتصاد، ریسک ایجاد رکود دوباره را افزایش می دهد.
 
برای مطالعه بیشتر مقاله «بررسی عوامل موثر بر ریسک تکرار رکود در کشورهای تحریم شده منتخب: رهیافت تحلیل بقا» را بخوانید. این مقاله در تابستان سال 1400 در نشریه اقتصاد و الگوسازی منتشر شده است.
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:تورم، رکود
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *