RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

نحوه استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی

۱۰:۰ - ۱۴۰۱/۴/۶کد خبر: 337784
ایستانیوز:یکی از مهم ترین دغدغه‌هایی که در این سال‌ها برای فعالان اقتصادی و مردم به وجود آمده بود، چالش چک برگشتی و مسیر سخت وصول مبالغ این چک‌ها بود که، بانک مرکزی در ادامه اجرای قانون مذکور، مسدودی حساب‌های فرد صادرکننده چک برگشتی را در دستور کار قرار داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بازگشت اعتبار به چک، از جمله اقدامات مهمی است که بانک مرکزی انجام داده است.  با اجرای «قانون اصلاح قانون صدور چک» توسط بانک مرکزی، بسیاری از مشکلات کسب و کارها در فضای دادوستدهای مالی با چک برطرف شده است. 
 
 یکی از مهم ترین دغدغه‌هایی که در این سال‌ها برای فعالان اقتصادی و مردم به وجود آمده بود، چالش چک برگشتی و مسیر سخت وصول مبالغ این چک‌ها بود که، بانک مرکزی در ادامه اجرای قانون مذکور، مسدودی حساب‌های فرد صادرکننده چک برگشتی را در دستور کار قرار داد.
 
 معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به اینکه ماده 5 مکرر قانون اصلاح قانون صدور چک، مواردی را برای شخصی که چک وی برگشت می‌خورد در نظر گرفته است، گفته: یکی از این موارد کسر مانده چک برگشتی از کلیه حساب‌های صادرکننده چک در شبکه بانکی است. بنابراین در گام نخست بخشی از این قانون اجرا شد؛ بدین معنا که "اگر فردی در یک بانک دسته چکی داشته باشد و چک او برگشت بخورد، از تمام حساب‌هایش در همان بانک مبلغ مربوطه برداشت و اگر چک مبلغش کفایت کرد، پاس می‌شود." 
 
این مقام مسئول بانک مرکزی یادآور شد: در قسمت دیگر قانون عنوان شده است که به میزان مبلغ کسری چک برگشتی، سایر حساب‌های صادرکننده چک برگشتی در تمام شبکه بانکی مسدود و در نهایت روال قانونی از سوی قوه قضائیه برای برداشت از آن حساب طی شود؛ بنابراین، اگر فردی در پنج بانک حساب دارد و در بانک اول چک وی برگشت می‌خورد، مانده تمام حساب‌ها احصا می‌شود و در مرحله بعدی به ترتیبی که از بیشترین به کمترین مانده است، کسری موجودی چک برگشتی مسدود خواهد شد. 
 
این روند جدید از (شنبه 7 خردادماه 1401) آغاز شده و حالا حدود یک ماهی است بخش مهمی از قانون اصلاح قانون صدور چک اجرایی شده است. اما سوالی که در این جا مطرح می شود، نحوه استعلام مبالغ مسدود شده حساب‌ها بابت چک برگشتی است.
گام به گام برای استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی
 
برای این کار، صاحب حساب بایستی با در اختیار داشتند «کد ملی»، «تلفن همراه»، «سریال چک» و «شماره شبا متعلق به چک» به سایت بانک مرکزی به آدرس https://www.cbi.ir  مراجعه کند.
 
در ادامه در سایت بانک مرکزی، بخشی با عنوان «استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی» قرار دارد که با ورود به این قسمت و ثبت مواردی همچون شماره ملی و تلفن همراه صاحب حساب، می توان مطابق با تصویر زیر، از مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی، مطلع شد.
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *