RSS
امروز چهارشنبه ، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

هشدار به مالیات از سپرده‌های بانکی

۱۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۳/۲۸کد خبر: 336594
ایستانیوز:دولت به تازگی تصمیم گرفته است، ۱۰ درصد از سود سپرده بانکی اشخاص حقیقی به عنوان مالیات علی‌الحساب کسر شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در نتیجه منبع درآمد جدیدی برای سازمان امور مالیاتی به وجود می‌آید. البته در ماه‌های گذشته رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرده بود، دریافت مالیات از سود سپرده بانکی شامل افراد حقوقی می‌شود و شامل سود سپرده بانکی افراد حقیقی نمی‌شود.
 
اگر چه طبق بند ۲ ماده ۱۴۵ قانون مالیات‌های مستقیم، سود سپرده بانکی اشخاص حقیقی از پرداخت مالیات معاف است اما ظاهراً قرار بر این است که تصمیم کسر مالیات از حساب اشخاص حقیقی بر اساس پیشنهاد جدید وزارت اقتصاد اجرایی شود.
 
پیرامون این موضوع سیاوش غیبی پور، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با گسترش نیوز گفت: اخذ مالیات از سپرده بانکی در این وضعیت اقتصادی که کسب‌وکارها فعال نیستند، به صلاح اقتصاد کشور نیست. سپرده‌ها به عنوان پس‌انداز محل ارتزاق عده‌ای از مردم است. اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی به این افراد لطمه می‌زند. زمانی که جامعه در حال تولید و خوداشتغالی است و اقتصاد ثبات دارد؛ می‌توان صحبت از مالیات کرد.
 
غیبی پور اظهار کرد: اجرای مالیات بر سپرده‌های بانکی تولید را از بین می‌رود و به صورت غیرمستقیم سفته‌بازی و دلالی را افزایش می‌دهد. دارایی مردم در بازار طلا، ماشین و مسکن سرگردان خواهد شد. این کار به نفع سرمایه‌گذاری متخصص نیست و به سرمایه آنها لطمه می‌خورد.
 
ورود دارایی مردم به بازارهای موازی
 
وی افزود: این کار منجر به افزایش قیمت در بازار می‌شود. پولی وارد بازار می‌شود که تقاضای خرید واقعی در آن نیست. تنها به واسطه ایجاد مصلحت وارد بازار شده است. زمانی که برای ایجاد منفعت دارایی به بازار تزریق می‌کنیم، قیمت کاذب بالا می‌رود تا به تفاوت حرید و فروش سرمایه‌گذار منفعت ببرد. در نتیجه تورم بیشتر می‌شود.
 
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: قطعاً مردم به سمت بورس جذب نخواهند شد اما احتمالاً با اجرای مالیات بر سپرده‌های بانکی بازار مسکن، خودرو و طلا مورد استقبال قرار خواهد گرفت. بازار ارز هم به واسطه نوسانات اخیر گزینه خوبی برای مردم نخواهد بود. از سویی عده‌ای هم با توجه به روند نزولی در بازار ارزهای دیجیتال جذب این بازار می‌شوند.
 
۹۹ درصد مالیات‌ها ظالمانه است
 
غیبی پور خاطرنشان کرد: اخذ مالیات به صورت کلی کار غلطی نیست اما شرایط اقتصادی به‌گونه‌ای است که کفاف زندگی را نمی‌دهد. فشار بر کسبه برای اخذ مالیاتی دارند اما حدود ۹۹ درصد مالیات‌ها غیر کارشناسی، دستوری و ظالمانه است. دولت هم گوش شنوا ندارد. تنها به دنبال اخذ مالیات است و به عواقب آن فکر نمی‌کند.
 
وی در پایان گفت: فعالین اقتصادی و انجمن‌ها همه تأکید کرده‌اند که این روند اشتباه است. در اصناف سود کمی را شاهد هستیم، به طور مثال در صنف تلفن همراه سود یک درصد است. همه حتی کارشناسان مالیاتی هم این موضوع را می‌دانند. این مدل برخورد و عدم کارشناسی و فشار بر کسب‌وکارها تبعات جبران‌ناپذیری خواهد داشت.
 
غوغای مالیات در فضای مجازی و حقیقی
 
مالیات یکی از پرتکرارترین واژه‌ها در هفته گذشته بود. بحث مالیات از فرایند اخذ مالیات از پوزها و درگاه‌های پرداخت شروع شد و خیلی از کسب‌وکارها از ارائه دستگاه کارت‌خوان به مشتری‌ها خودداری می‌کردند و پول نقدی درخواست می‌کنند. البته کسب‌وکارها دچار اشتباه شده‌اند و دستگاه‌های پوز مبنای اخذ مالیات نیستند، تنها یکی از ابزارهای بررسی تراکنش‌های اصناف است.
 
با تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی دیگر راهی برای فرار از پرداخت مالیات وجود ندارد. مالیات از اینفلوئنسرها هم سر و صدای زیادی به همراه داشت. اسامی ۲۲۰ نفر از اینفلوئنسرهای شناسایی شده است و این افراد تا پایان تیرماه باید اظهارنامه مالیاتی خود را تهیه کنند.
 
اگر چه مردم موافق دریافت مالیات از سلبریتی ها در فضای مجازی هستند اما باید در خصوص افرادی که با سختی کسب و کار در این فضا ایجاد کرده‌اند و در شرایط اقتصادی موجود تنها منبع درآمدشان فضای مجازی است، تصمیم متفاوتی گرفته شود.
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *