RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

تزریق ارز صادرکنندگان و تعادل بازار

وحید شقاقی شهری
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۳/۲۸کد خبر: 336582
ایستانیوز:ورود ارز صادرکنندگان به صرافی‌ها می‌تواند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرد اما قطعاً این راهکار مدت‌دار نخواهد بود. در واقع اگر انتظارات تورمی و نرخ رشد تورم مهار نشود یا سیاست‌های کنترل تورم از سوی دولت آغاز نشود این مداخله اثرات ماندگار میان‌مدت نخواهد داشت بلکه می‌تواند در کوتاه‌مدت اثرگذار باشد.
با ورود ارزهای صادرکنندگان به صرافی‌ها به طور طبیعی در روزهای آینده شاهد افزایش عرضه دلار در صرافی‌ها خواهیم بودیم که می‌تواند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرد. بانک مرکزی به تازگی سیاست هوشمندانه‌ای را به کار گرفت که این اقدام شجاعانه نشان‌دهنده تغییر جدی عملکرد این نهاد مالی، نسبت به دوره‌های قبلی است. اقدامی که با هدف ساماندهی بازار ارز و جلوگیری از رشد قیمت‌ها اخذ شد و براساس آن صرافی‌ها مجاز شدند که ارز صادرکنندگان را با قیمت توافقی خریداری کنند.
 
این تصمیم بانک مرکزی به دور از سیاست ارزپاشی بوده چرا که افزایش عرضه ارز از محل منابع بانک مرکزی نیست و ورود ارزهای صادراتی به بازار تزریق می‌شود. این درحالی است که اخیراً رییس کانون صرافان کشور اعلام کرد در پی مصوبه ارزی بانک مرکزی تماس تجار و صادرکنندگان برای فروش ارز چهار برابر شده است. تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر صدور مجوز خرید توافقی ارز صادرکنندگان از سوی صرافی‌ها که برخی صادرکنندگانی می‌توانند اسکناس را داخل کشور بیاورند و با برخی تجار کشورهای همسایه ارتباط دارند و این امکان برایشان وجود دارد تا بتوانند با نرخ توافقی ارز خود را به صرافی‌ها بفروشند، هم جلوی رشد قیمت ارز را می‌گیرد و هم باعث ترغیب صادرکنندگان برای تحویل ارزها می‌شود.
 
ورود ارز صادرکنندگان به صرافی‌ها می‌تواند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرد اما قطعاً این راهکار مدت‌دار نخواهد بود. در واقع اگر انتظارات تورمی و نرخ رشد تورم مهار نشود یا سیاست‌های کنترل تورم از سوی دولت آغاز نشود این مداخله اثرات ماندگار میان‌مدت نخواهد داشت بلکه می‌تواند در کوتاه‌مدت اثرگذار باشد. اگر می‌خواهیم اثرات مدت‌دار را شاهد باشیم دولت باید علامت درستی به اقتصاد صادر کند که این علامت می‌تواند در سیاست‌های اقتصادی یا پولی، انضباط بودجه‌ای و مالی بانکی و کنترل انتظارات تورمی نمود داشته باشد یا در بحث سیاست‌های برون مرزی دنبال شود.
 
هرچند این سیاست با تاخیر اجرا شد اما باز هم می‌تواند اثرات مثبت خود را بگذارد و حداقل جلوی افزایش قیمت دلار را در کوتاه‌مدت خواهد گرفت.  اگر بانک مرکزی و کل دولت نتوانند علامت‌های درستی به بازار ارز صادر کنند این مصوبه نمی‌تواند ماندگاری زیادی داشته باشد، تصمیمات درستی که دولت باید برای اداره اقتصاد بگیرد در کنار سیاست‌های بین‌المللی باید پیگیری شود که همه این عوامل می‌تواند بر روند میان‌مدت و بلندمدت بازار ارز اثرگذار باشد.
 
منبع: تعادل

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *