RSS
امروز پنج شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

خرید اوراق بدهی دولتی به کف شش ماهه رسی

سهم صفر بانک ها در بازار اولیه

۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶کد خبر: 331217
ایستانیوز:یک ماه است که دولت در بازار اولیه تنها دو دسته اوراق عرضه می کند. اراد ۹۴ که نرخ سود آن برابر با ۲۱.۹۸ درصد بوده و اراد ۹۶ که نرخ سودی معادل با ۲۱.۷۹ درصد دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) به نقل از اکوایران، خرید اوراق بدهی دولتی در مرحله سی هم کاهش چشمگیری پیدا کرد. در هفته دوم بهمن ماه به طور کلی 10 میلیارد تومان از دولت خریداری شد که کمترین میزان مشارکت مشتریان از ابتدای مرداد تاکنون بوده است. در این مرحله نهادهای مالی هیچ سهمی خریداری نکردند.
 
 بازار اولیه به کمترین رونق خود در شش ماه اخیر رسید. در هفته سی‌ام این معاملات، تقریبا 10 میلیارد تومان اوراق به فروش رسیده که در بیست مرحله اخیر کمترین بوده است.
 
به طور کلی این بازار به هدف درآمدزایی دولت از مسیری است که در آن تورم کمتری گریبان جامعه را بگیرد. بانک ها و نهادهای تامین سرمایه در این بازار اوراق را از دولت خریداری کرده که نرخ سود معلوم و تاریخ سررسیدی مشخص دارد. آنچه دولت در این بازار کسب می کند در راستای تامین کسری بودجه به مصرف می رسد که در نتیجه به دلیل عدم چاپ پول اثر تورمی نخواهد داشت.
 
در  مرحله سی‌ام حراج اوراق بدهی ، تنها 10 میلیارد تومان اوراق فروخته شد. هم رتبه با مرحله بیست و پنجم این بازار که منتهی به 7 دی ماه بود این رقم کمترین میزان خرید اوراق بدهی دولتی از ابتدای مرداد ماه سال جاری تاکنون بوده است.
 
به طور کلی در این بازار پس از روند نزولی خرید اوراق از سوی نهادهای مالی، بانک ها هیچ اوراقی را خریداری نکردند. از سوی دیگر با اینکه بورسی ها در دو هفته گذشته هیچ مشارکتی در بازار اولیه نداشتند در این هفته موفق به خرید تنها 10 میلیارد تومان شدند.
 
جدا از وضعیت مالی بانک ها و بورسی ها یکی از دلایل کاهش فعالیت مشتریان در این بازار، به کاهش ممتد جذابیت اوراق بدهی وابسته باشد.
 
یک ماه است که دولت در بازار اولیه تنها دو دسته اوراق عرضه می کند. اراد 94 که نرخ سود آن برابر با 21.98 درصد بوده و اراد 96 که نرخ سودی معادل با 21.79 درصد دارد.
 
تاریخ سررسید در این اوراق سه ساله بوده که یکی از مهمترین دلایل در کاهش جذابیت اوراق است. در همین رابطه در این مدت بانک ها و نهادهای تامین سرمایه واکنش مثبتی به این ترکیب اوراق نشان نداده اند و در این بازار در مقایسه با هفته های قبل عملکرد کمتری داشته اند.
 
درهمین رابطه در هفته دوم بهمن ماه دولت 5 هزار و 700 میلیارد تومان اوراق 94 و 96 در این بازار عرضه کرده بود که تنها 10 میلیارد تومان آن خریداری شد. یعنی تقریبا 0.2 درصد از کل اوراق.
 
اکنون دولت برای هفته آینده 5 هزار و 690 میلیارد تومان باز هم از همین ترکیب اوراق در بازار عرضه کرده و گویی برنامه ای برای تغییر در تاریخ سررسید اوراق پیشنهادی خود ندارد. این اتفاق ممکن است همچنان سطح مشارکت مشتریان در بازار را پایین نگه دارد.
 
تا پایان مرحله سی اوراق بدهی دولتی مجموعا 66 هزار و 200 میلیارد تومان اوراق خریداری شده است. محاسبات نشان می دهد باتوجه به محوز 50 هزار میلیارد تومانی که دولت در ابتدای پاییز دریافت کرد باید 27 هزار میلیارد و 46 میلیارد تومان دیگر از کسری بودجه خود را از طریق فروش اوراق تامین کند.
 
به عبارت دیگر هفته ای 4 هزار و 500 میلیارد تومان تا پایان سال. برای دست یابی به این هدف به نظر می رسد بهتر است دولت تناسب نرخ سود و تاریخ سررسید را بهبود بخشد تا از این طریق بتواند فروش اوراق در بازار را افزایش دهد. در غیر اینصورت تامین کسری از طریق چاپ پول رخ خواهد داد و می تواند اثرات تورمی در پی داشته باشد.
 
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *