RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

رانت حذف ارز ترجیحی ٧.۵ برابر بودجه

۱۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳کد خبر: 330532
ایستانیوز:حواشی تصمیم دولت مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان ادامه دارد. اگرچه که برخی خبرها حکایت از آن دارد که تخصیص ارز دولتی برای دارو و گندم در سال آتی تداوم خواهد داشت، اما این سیاست دولت می‌تواند اثرات مستقیمی بر سبد معیشتی خانوارها و قدرت خرید آنها داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،  مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه بار تورمی حاصل از این اقدام را 7.6درصد می‌داند که بخش عمده آن نیز به واسطه جمع شدن نقدینگی از بازار، خنثی می‌شود.
 
با این حال برخی اقتصاددانان بر این باورند که حذف ارز دولتی در شرایطی که تورم خوراکی‌ها بیش از 55درصد اعلام شده، کاری خطرناک است.
 
در این راستا فرشاد مومنی، اقتصاددان، رانت ناشی از حذف ارز ترجیحی را 7.5 برابر بودجه عمومی کشور می‌داند.
 
او در این خصوص گفت: «من از موضع یک کارشناس کوچک هشدارهای بزرگی را به کل ارکان حکومت اعلام می‌دارم و می‌گویم هر ثانیه اصرار به استمرار روندهای کنونی می‌تواند برای کشورمان هزینه‌های غیرقابل جبرانی به همراه داشته باشد.»
 
مومنی در بخش ابتدایی سخنان خود افزود: «شاید بتوان گفت پارادوکس اصلی نظام حکمرانی کنونی ما این است که در شرایطی که کشور با انبوهی با بحران‌های بزرگ و کوچک روبه‌رو است، اقتضا می‌کند که حکومت گرامی اراده و اهتمام بیشتری برای همدل و همراه کردن مردم در دستور کار قرار بدهد. آنچه در عمل مشاهده می‌کنیم طی کردن مسیرهایی در جهت عکس این مهم است.
 
اگر به هر دلیل در دولت قبلی طیفی از رسانه‌ها و کانون‌های قدرت مسائل نظام بودجه‌ریزی را منعکس‌کننده ضعف‌های قوه مجریه درنظر می‌گرفتند امروز که با پدیده قدرت یک‌دست روبه‌رو هستیم، به کسانی که دل در گرو تمامیت ارضی کشور دارند، هشدار می‌دهیم که ابعاد اهمیت لایحه بودجه 1401 را درست درک کنند.»
 
او ادامه داد: «اصرار و پافشاری مشکوک به تداوم برخی هزینه‌هایی که هیچ ربطی به فرآیند توسعه ملی ندارد و به تعبیر متفکران توزیع رانت‌های ارزش‌زدا، ضدکارایی و ضدبهینگی است باید از منظر تحلیل‌های سطح خرد مورد تحلیل قرار بگیرد.»
 
مومنی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «دولت باید توضیح دهد و مجلس نیز باید از آن بخواهد که در اثر اجرای این بودجه روابط بین مردم و حکومت چه شکل و شمایلی پیدا می‌کند. آیا اعتماد مردم به حکومت بیشتر می‌شود یا خیر؟»
 
بخش دیگر نگرانی‌های این اقتصاددان به افزایش قیمت دارو اختصاص داشت و گفت: «با حذف نرخ ارز ترجیحی و ایجاد بحران حاد در زمینه دارو، رابطه مردم با حکومت چه می‌شود؟
 
آیا وزیر بهداشت نمی‌داند در تمام دنیا در مورد دارو می‌گویند دارو مثل پفک نیست که اگر به دست مصرف‌کننده رسید به من ربطی ندارد. چطور می‌شود وزیر صمت در رابطه با حذف 4200 تومانی در این رابطه صحبت می‌کند؟ گزارشات انجمن سلامت و تولیدکنندگان دارو مشخص کرده که چه جهشی در تولید دارو رخ می‌دهد. نباید از طریق دارو هم یک فشار غیرعادی وارد شود.
 
براساس استانداردهای جهانی، وقتی که مصرف فقرا به خاطر فقر در زمینه داروهای حیاتی کاهش پیدا کند به ازای هر یک دلار ناتوانی در تامین دارو، هزینه‌های درمان فقرا 40 برابر افزایش پیدا می‌کند.»
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *