RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

فرصت‌سوزی‌ها ادامه می‌یابد؟

۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۶/۲۹کد خبر: 327133
ایستانیوز:فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران بر این عقیده است که عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای در کنار تفاهم‌نامه اوراسیا، امضای تفاهم‌نامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و همچنین اجرایی شدن مگاپروژه جاده-کمربند ‌می‌تواند مسیر رشد اقتصادی ایران را هموار کند، مشروط بر آنکه خطاهای سیاست‌گذاری در گذشته تکرار نشود و فرصت‌ها از دست نرود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه سازمان همکاری شانگهای از سال 2001 شروع به فعالیت کرده است و اکنون با وجود ایران، 9 عضو دائمی و سه عضو ناظر دارد، توضیح داد: هدف اصلی تشکیل این سازمان مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی و همکاری فزاینده اقتصادی عنوان شده است. ایران هم که در این سال‌ها به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور داشته، علاقمند بوده است به عنوان عضو دائم در این سازمان پذیرفته شود که البته این عضویت دائم به نفع ایران خواهد بود. در نهایت تلاش‌های ایران امسال به نتیجه رسید و کشور ما نیز به عنوان نهمین کشور به عضویت دائم این سازمان بین‌المللی درآمد.
 
فریال مستوفی در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران گفت: فارغ از ابعاد سیاسی عضویت در این سازمان، آنچه حائز اهمیت به نظر می‌رسد حجم بالای تعاملات تجاری اعضای این سازمان است. جالب اینکه این کشورها در حدود 45 درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص داده‌اند. بدیهی است که این جمعیت، نیازهای فراوانی هم داشته و به ویژه دو کشور هند و چین برای تداوم رشد اقتصادی خود نیازمند انرژی هستند. حال آنکه ایران به عنوان کشوری برخوردار از ذخایر انرژی ‌می‌تواند انرژی مورد نیاز این کشورها را تامین کرده و به منافعی نیز دست پیدا کند.
 
او با تاکید بر اینکه ایران می‌تواند به عنوان عضو دائم تعاملات تجاری خود را در حوزه انرژی با دیگر اعضای سازمان همکاری شانگهای گسترش دهد، ادامه داد: بررسی‌ها نشان‌ می‌دهد که مراودات ایران با این‌ کشورها حدود 28 میلیارد دلار بوده که تراز آن به نفع ایران مثبت بوده است.
 
مستوفی عنوان کرد که الحاق ایران به این سازمان در صورت برنامه‌ریزی و سیاستگذاری صحیح که دربردارنده منافع ملی باشد، می‌تواند امکانات و فرصت‌های جدیدی را پیش‌روی کشور قرار دهد. البته مرور تجربیات گذشته این واقعیت تلخ را آشکار می‌کند که سیاستگذاران در هیچ مقطعی نتوانسته‌اند از این فرصت‌ها به نفع شکوفایی اقتصاد و بهبود معیشت مردم بهره‌برداری کنند.
 
 رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران افزود: چندی پیش وزیر جدید نفت عنوان کرد که احتمالا در زمستان با کسری گاز مواجه شویم، آیا این حیرت‌برانگیز نیست که کشوری با عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان، بیم کمبود گاز داشته باشد؟ این مایه تاسف است که مسئولان طی سال‌های گذشته نتوانسته‌اند برای جلوگیری از این کمبودها برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشند یا موقعیتی پدید بیاورند که امکان سرمایه‌گذاری روی این منابع خدادادی که دنیا آرزوی داشتن آن را دارد، سلب شود.
 
فریال مستوفی با بیان اینکه تاکنون فرصت‌سوزی‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف رخ داده است، توضیح داد: اکنون ایران تفاهم‌نامه‌هایی با محوریت اعضای سازمان شانگهای که تعدادی از آنها در شمار کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا نیز قرار دارند، منعقد کرده است. از سوی دیگر مگاپروژه جاده-کمربند نیز در حال اجراست. چنانچه تجارت بدون تعرفه در قالب این تفاهم‌نامه‌ها انجام گیرد و زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه تعاملات در مسیر جاده ابریشم برقرار شود، می‌توان به دستاوردهای خوب این نوع پیمان‌ها بسیار امیدوار شد.
 
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *