RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

روز سرنوشت‌ساز بیت کوین

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

با کاهش نرخ ارز و انتظارات تورمی

عقب‌گرد قیمت مسکن

۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۲/۱۳کد خبر: 319263
ایستانیوز:جدیدترین گزارش منتشر شده پیرامون وضعیت بازار مسکن، از کاهش قیمت مسکن در نخستین ماه سال خبر می‌دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)؛ بررسی تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران نشان می‌دهد در فروردین ماه امسال، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران با افت ۳.۱ درصدی نسبت به اسفندماه ۱۳۹۹ به رقم ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان رسیده است. به این ترتیب تورم ماهانه بازار املاک منفی ۳.۱ درصد ثبت شده است.
 
این در حالی است در ماه پایانی سال گذشته، این رقم به بیش از ۳۰ میلیون تومان رسیده بود که بیانگر تورم ماهانه معادل ۷ درصد بود. بررسی روند قیمتی و تورم ماهانه قیمت مسکن طی چند سال اخیر نشان می‌دهد تورم ماهانه منفی ۳ درصد در فروردین ماه ۱۴۰۰، بیشترین افت قیمت مسکن از شهریور سال ۹۸ (یعنی تورم منفی ۲.۸ درصد) تاکنون است. 

 

روند کنونی بازار مسکن، نتیجه ریزش قیمت‌ها در بازارهای موازی همچون ارز است. به گفته کارشناسان بازار مسکن، تعدیل نرخ ارز در هفته‌های پایانی سال قبل و در ادامه افت بیشتر شاخص ارزی در سال جاری، عامل مهمی بر افت نرخ در بازار مسکن است. این در حالی است پیش‌تر، برنامه‌ریزی سیاست گذار پول و ارز برای کنترل جریان نقدینگی به کاهش انتظارات تورمی منجر شده بود و حالا در نخستین ماه سال، نتیجه کاهش انتظارات تورمی و همچنین افت نرخ ارز را می‌توان در عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار مسکن دید. هرچند در این میان، نباید از تلاش سفته‌بازان و دلالان مسکن به راحتی چشم‌پوشی کرد، زیرا با افت نرخ مسکن در فروردین ماه، به نظر می‌رسد که شاهد تلاش دوباره این افراد برای ارائه نرخ‌های خلاف واقع در بازار مسکن باشیم. موضوعی که نیازمند حضور نهادهای نظارتی بر روند قیمت‌گذاری مسکن در فضای مجازی و حقیقی است.

بنابراین بازار مسکن در ابتدای ۱۴۰۰ با افت بیش از ۳ درصدی در بخش قیمت مواجه شده است و انتظار می‌رود با تداوم تعدیل نرخ ارز، کاهش انتظارات تورمی و افزایش عرضه مسکن، شاهد افت بیشتر قیمت مسکن و تخلیه حباب  قیمت‌ها در بازار مسکن باشیم. 

در این باره، فخرالدین زاوه پژوهشگر بازار مسکن در گفت‌وگویی اظهار داشت: در سال ۹۹، جهش‌های قیمتی زیادی را تجربه کردیم البته با اتمام انتخابات آمریکا در سال گذشته و کاهش سناریوهای بدبینانه، به نظر می‌رسید بخش مهمی از ریسک‌های اقتصادی از بازار خارج شده باشد با این وجود در نیمه دوم سال هم شاهد رشد قیمت بودیم. وی با اشاره به گزارش اخیر بانک مرکزی از بازار مسکن، گفت: به نظر می‌رسد بهای «واقعی» مسکن در سال جاری کاهشی باشد؛ این کاهش بهای واقعی مسکن به دو شکل صورت می‌گیرد: سناریوی محتمل این است که قیمت اسمی مسکن در سال جاری ثابت بماند و بعد همزمان با افزایش قیمت‌ها در سایر بخش‌های کالا و خدمات و تورم عمومی، کاهش واقعی قیمت مسکن رقم بخورد.

 


خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *