RSS
امروز چهارشنبه ، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

جزییات توافق آزادسازی دلارهای ایران در عراق

۱۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۱/۳۰کد خبر: 318901
ایستانیوز:ایران و عراق به یک توافق ۱۰ بندی برای آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران دست یافته‌اند که امکان استفاده از دارایی‌ها را به‌صورت یورو، دلار و دینار و بدون کارمزد فراهم خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تشریح توافق ۱۰ بندی ایران و عراق برای آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده، گفت: به سرانجام رساندن این روند به حدود یک ماه زمان نیاز دارد تا وضعیت معاملات در شرایط عادی قرار بگیرد.
 
سید حمید حسینی با بیان اینکه در اسفندماه سال ۹۹ مسئولان دو کشور در مصاحبه‌هایی به‌طور رسمی از پرداخت بدهی‌ها عراق به ایران خبر دادند، اظهار کرد: این کشور معافیت‌هایی در زمینه بازگشت پول‌های بلوکه‌شده ایران دریافت کرده است و می‌تواند فارغ از تحریم‌ها بدهی‌های خود را به ایران پرداخت کند.
 
دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه نماینده‌ای از سوی ایران با بانک تجارت عراق مذاکره داشته است، خاطرنشان کرد: این بانک اعلام کرد که در حال حاضر تجار ایرانی می‌توانند با استفاده از پول‌های بلوکه‌شده، تجارت خود را انجام دهند.
 
حسینی با بیان اینکه دستورالعمل ۱۰ گانه ای تبیین شده تا شرکت‌های ایرانی و عراقی بتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، تصریح کرد: در این بخشنامه آمده که می‌توانند از پول‌های بلوکه‌شده به‌صورت یورو، دلار و دینار استفاده کنند و بانک هزینه‌ای بابت کارمزد آن دریافت نخواهد کرد.
 
وی با اشاره به سایر شرایط این توافق، افزود: از سوی دیگر شرکت‌های توانیر و گاز ایران باید شرکت‌های ایرانی را در نامه‌ای معرفی و تأیید کنند و همچنین شرکت عراقی طرف معامله در زمینه دارو و غذا باید تخصص و سابقه کار داشته باشد.
 
دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان کرد: بر اساس این دستورالعمل شرکت ایرانی کالاهای مورد نظر خود را از عراق خریداری کرده و زمانی که کالا وارد آب‌های ایران شود ۹۰ درصد و در زمان تخلیه بار ۱۰ درصد باقی مانده از پول‌های ایران در بانک عراق آزاد خواهد شد.
 
به گفته حسینی، طبق بخش دیگری از این توافق، در صورت خرید اقلام کشاورزی و دارویی، تأیید وزارت کشاورزی و دارویی عراق الزامی است و بعد از استعلام مالیاتی کالا قابل تبادل می‌شود.
 
وی با بیان اینکه این روند نیاز به مذاکره با شرکت‌های عراقی دارد، خاطرنشان کرد: تشویق آنها برای تجارت با ایران با رعایت این دستورالعمل‌ها سخت شده است و نیاز به زمان دارد اما در حال حاضر به لحاظ پرداخت بانکی و آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران، مشکلی وجود ندارد.
 
دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم تا شرکت‌های عراقی را وارد این روند کنیم، اظهار داشت: در صورتی که بخواهیم پول‌های ایران را در تجارت با شرکت‌هایی غیر از شرکت‌های عراقی آزاد کنیم نیاز است که شرکت مورد نظر در بانک تجارت عراق حساب باز کند تا بتوان هزینه کالای خریداری شده را به حساب شرکت خارجی پرداخت کنیم.
 
حسینی تاکید کرد: به سرانجام رساندن این روند به حدود یک ماه زمان نیاز دارد تا وضعیت معاملات در شرایط عادی قرار بگیرد و به زودی در این زمینه خبرهای خوبی خواهیم داشت.
 
 به گفته عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی، حجم منابع ارزی ایران در عراق حدود پنج میلیارد دلار است.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *