RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

مردم همچنان علاقه ای به خرید ندارند

۱۲:۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹کد خبر: 317253
ایستانیوز:شامخ کل اقتصاد ایران در دی‌ماه امسال به ۴۸.۸۳ واحد رسید که ۱.۰۶ واحد نسبت به آذرماه بهتر شده اما همچنان با شیب کمتری از رکود در فعالیت‌های اقتصادی حکایت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،برای اینکه مشخص شود چندماه آینده وضعیت اقتصاد و صنعت به کدام سمت می رود، کارشناسان شاخص شامخ را بررسی می کنند. شاخصی که در همه کشورها به دقت بررسی می شود و تمام زیربخش های آن هم مورد نظر کارشناسی قرار می گیرد. البته در برخی کشورها مانند چین، هم شاخص شامخ دولتی منتشر می شود هم شامخ خصوصی که تفاوت های مختلفی با هم دارند. در ایران شاخص شامخ هرماه توسط مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر می شود.
 
مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گزارش دوره شانزدهم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) کل اقتصاد در دی‌ماه 1399 و گزارش دوره بیست و هشتم طرح شاخص مدیران خرید بخش صنعت را منتشر کرد. اطلاعات این گزارش نشان می‌دهد در دی‌ماه، وضعیت شامخ کل اقتصاد و بخش صنعت در آذرماه نسبت به ماه قبل با اندکی بهبود مواجه شده اما همچنان زیر رقم 50 واحد و در محدوده رکود و انقباض قرار دارد.
 
شامخ کل اقتصاد ایران در دی‌ماه امسال به 48.83 واحد رسید که 1.06 واحد نسبت به آذرماه بهتر شده اما همچنان با شیب کمتری از رکود در فعالیت‌های اقتصادی حکایت دارد. در این ماه شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم تولید به بیشترین مقدار در 16 ماه گذشته رسیده و شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده نیز رشد مساعدی داشته است.
 
بر اساس اطلاعات حاصل از نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور، در دی‌ماه امسال شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران 48.83 واحد اعلام شده که هرچند همچنان وضعیت رکود در کل اقتصاد را نشان می‌دهد اما شدت رکود آن نسبت به آذرماه (47.77) کمتر شده و رو به بهبود است.
 
در این ماه شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (43.99) نسبت به آذر (44.11) نیز کاهش جزئی داشته یافته و همچنان تقاضای مشتریان در کل اقتصاد به سطح مطلوب نرسیده است.
 
از سوی دیگر شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (49.47) طی 16 ماه از ابتدای شروع طرح بیشترین مقدار خود را به ثبت رسانده که بیشتر متأثر از میزان موجودی در بخش خدمات و کشاورزی است.
 
همچنین شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (60.95) نسبت به ماه گذشته (56.38) با شیب بیشتری افزایش داشته است و بیشترین میزان خوش‌بینی به بهبود وضعیت در ماه بعد (بهمن) از ابتدای شروع طرح بوده است.
 

 

 

* صنعت در چه وضعی قرار دارد؟

در دی‌ماه امسال، رقم شاخص مدیران خرید صنعت 49.79 محاسبه شده است؛ اگرچه همچنان فعالان اقتصادی در بخش صنعت برای سومین ماه پیاپی رقم کمتر از 50 را گزارش کرده‌اند؛ اما این شاخص روند صعودی داشته و انتظارات اکثر صنایع برای بهبود فعالیت در بهمن‌ماه و خروج از رکود، مثبت ارزیابی شده است.

در این ماه شاخص مقدار تولید محصولات (48.65) نسبت به ماه قبل (50.75) تا حدودی کاسته شده که به نظر می‌رسد همراه با کاهش تقاضا و کمبود نقدینگی، تولید برخی صنایع اثرگذار نیز کمتر شده است.

در این میان شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی (53.94) نسبت به دی‌ماه (51.0) افزایش بیشتری داشته است و انتظار می‌رود فعالیت اقتصادی صنایع در ماه‌های پایانی سال افزایش یابد.

همچنین شاخص قیمت محصولات تولیدشده (50.86) هرچند قیمت محصولات در این ماه نیز افزایشی بوده اما به کمترین مقدار خود طی 9 ماه گذشته رسیده است. به نظر می‌رسد کاهش تقاضای مشتریان و کاهش قیمت ارز در بازار در این موضوع نقش داشته است.

 


خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *