RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

افزایش نرخ تورم کالاهای صادراتی در سال ۹۸

۱۰:۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۵کد خبر: 316824
ایستانیوز:مرکز آمار ایران اعلام کرد:‌ نرخ تورم کالاهای صادراتی در سال ۹۸ به نسبت سال ۹۷ به میزان ۸.۴ واحد درصد افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ­های ریالی در سال ١٣٩٨ نسبت به فصل قبل، ٨٧,٥ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٧ (برابر با ٧٩.٢ درصد) حدود ٨.٤ واحد درصد افزایش داشته است.
 
قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله می‌باشد و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی تاکنون از کلیه کدهای تعرفه صادراتی کشور سال ١٣٩٠ (سال پایه) استفاده شده که پس از بررسی­ های به عمل آمده، سال ١٣٩٥ به عنوان سال پایه­ جدید آن در نظر گرفته شد و گزارش حاضر بر اساس کلیه کدهای تعرفه صادراتی کشور سال ١٣٩٥ (سال پایه جدید) ارائه می­ شود. روش جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) می‌باشد. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ٢٠ گروه‌ اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می ­شود.
 
ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص سال ١٣٩٨ از داده  ­های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آن­ها بایستی با ملاحظه انجام شود. شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه­ی داده­های قطعی سال ١٣٩٨ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.
 
تورم سالانه
 
تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ­های ریالی در سال ١٣٩٨ نسبت به فصل قبل، ٨٧,٥ درصد است که در مقایسه با تورم سال١٣٩٧ (برابر با ٧٩.٢  درصد) حدود ٨.٤ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ­های دلاری نیز در سال ١٣٩٨ نسبت به سال قبل، ٦.٤- درصد کاهش داشته که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٧ (برابر با  ٢١.٥ درصد) حدود  ٢٨ واحد درصد کاهش داشته است. در گروه ­های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد » (٥٣,٩ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «دستگاه های اپتیک و عکاسی» (٤٧٣.٠ درصد) است.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *