RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

زیر و بم صندوق های کالایی کشاورزی در بورس کالا

۱۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۷کد خبر: 316118
ایستانیوز:عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز با بیان اینکه نخستین صندوق سرمایه گذاری حوزه کشاورزی به زودی دربورس کالا عملیاتی می شود، گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی کشاورزی تکمیل کننده نقش انبارهای بورس کالا هستند که می‌تواند برای عمق بخشی به بازار زعفران و حتی سایر محصولات کشاورزی دارای امتیاز صادرات، بسیار کمک دهنده باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، فرهاد سحرخیز عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز گفت: سازوکارهایی که در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی در نظرگرفته می‌شود با کمک گرفتن از ابزارهای مدرن بازار از خام فروشی زعفران پیشگیری می‌ کند و ضمن تلاش برای ایجاد بهترین بازدهی برای سرمایه‌گذاران گام مؤثری در حمایت هر چه بیشتر از زنجیره ارزش زعفران است.
 
وی بیان کرد: اتفاقی که هر سال برای زعفران می‌افتد این است که به علت کمبود نقدینگی، کشاورزان مجبور هستند در همان ابتدای فصل کالای خود را بدون هیچ ارزش افزوده‌ای به فروش برسانند.
 
عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز، با انتقاد از اینکه هنوز به اندازه‌ای که باید مکانیزاسیون در مورد محصول زعفران وجود ندارد، تصریح کرد: از دیدگاه بنده در این حلقه اگر در ابتدا نقدینگی کافی وجود داشته باشد، کشاورز در زمان افزایش عرضه به عنوان نخستین حلقه تولید این محصول، اجبار به فروش گل‌های زعفران پیدا نمی‌کند و ما چندین سال بود به دنبال این هدف بودیم که از ابتدایی‌ترین حلقه این زنجیره، به نوعی تعادل را در بازار ایجاد کنیم که همه بخش‌های مرتبط با آن به اندازه‌ای که باید از مزیت تولید این محصول راهبردی منتفع شوند.
 
وی با اشاره به اینکه قیمت محصولات در طول سال زراعی همواره رفتار نسبتاً ثابتی را در بخش بازار از خود نشان نمی‌دهند، خاطر نشان کرد: فعالیت صندوق‌های کالایی کشاورزی می‌تواند نوسانات بازار این محصولات را به حداقل رسانده و دست دلال‌ها را از این عرصه کوتاه کند.
 
سحرخیز، مسئله انبارهای بورس کالایی زعفران که درچند سال اخیر در گروه سحرخیز پیگیری شده را اتفاق مبارکی دانست و اظهار کرد: به دلیل به وجود آمدن این انبارها در واقع این امکان برای کشاورزان فراهم شد که کالای خود را در این انبارهای بورس کالا گواهی سپرده کرده و بعد از آن هر زمانی که تمایل دارد با توجه به قیمت‌هایی که اعلام می‌شود، آنها را به فروش برساند.
 
وی ادامه داد: می‌توان گفت که صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی کشاورزی تکمیل کننده نقش انبارهای بورس کالا است که می‌تواند به عمق بخشی به بازار این محصول و حتی سایر محصولات کشاورزی دارای امتیاز صادرات، بسیار کمک دهنده باشد.
 
سازوکار صندوق های کالایی کشاورزی
 
عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز در توضیح ساز و کار معاملات در صندوق‌های کالایی کشاورزی، خاطرنشان کرد: در واقع این صندوق‌ها با استفاده از دارایی‌هایی که خریداران واحدهای صندوق در آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اقدام به سبدگردانی و معاملات در حوزه کالاهای کشاورزی می‌کنند که قبلاً در انبار آنها گواهی سپرده شده و از این راه می‌توانند به سرمایه‌گذاران خود سود برسانند.
 
سحرخیز ادامه داد: مهم‌ترین مزیت این اتفاق شفاف شدن بازار کالاهای کشاورزی است و گروه سحرخیز نیز به عنوان یک شرکت پیشرو فعالیت در این حوزه را در دستور کار خود قرار داده و پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری گروه زعفران سحرخیز در طول چند روز آینده آغاز می‌شود و در واقع این فرآیند به کالای کشاورزی کمک کرده و علاوه بر این به بازار کالاهای کشاورزی عمق بیشتری داده و سبب گرفتن نوسان از بازار این کالاها می‌شود.
 
وی با بیان اینکه وجه تمایز صندوق سرمایه‌گذاری کالاهای کشاورزی با سایر کالاها این است که معمولاً کالاهای کشاورزی در طول سال زراعی رفتار یکسانی ندارند، تصریح کرد: قدرت مالی صندوق‌ها می‌توانند منحنی قیمتی را به حداقل برسانند که علاوه بر سرمایه‌گذاران، کشاورزان نیز از این صندوق‌ها سود می‌برند و در واقع منافع ۴ بخش را تأمین می‌کنند که شامل صندوق و سرمایه‌گذاران آن، کشاورز، فعالان خود کالای کشاورزی و صنایع وابسته به این محصولات است.
 
عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز ادامه داد: همچنین پشت این سرمایه‌گذاری، کالایی وجود دارد که در انبارها وجود فیزیکی داشته و انبارها نیز بیمه هستند.
 
وی تأکید کرد: یکی از اهداف اصلی این صندوق این است که فعالیت بازارهای کشاورزی را افزایش داده و در این مسیر نیز از یک ابزار بسیار مهم یعنی سرمایه استفاده کرده و با توجه به منافع جمعی فعالیت در این بازارها را مدیریت می‌کند.
 
به گزارش مهر ، عضو هیأت مدیره گروه کشاورزی صنعتی سحرخیز بیان کرد: همچنین هدف بعدی که برای این نهاد مالی در نظر گرفته شده این است که بتواند دست دلال‌ها را از بازار کالاهای کشاورزی کوتاه کرده و جریان‌های شیطنت‌آمیز که علاوه بر سود کیفیت کالاهای ایرانی را نیز کاهش می‌دهند را از این عرصه خارج کند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *